sunnuntai 19. marraskuuta 2023

Aluslapaset ja perussormikkaat

Välillä sukkien lomaan käsineitäkin. Piti taas harjoitella tuota kiilapeukalon neulomista kun olen siihen intialaiseen niin tykästynyt. Puuvillalangasta aluslapset oli toive ja en sellaisia ollut ennen neulonutkaan. Ei mitään ongelmia mutta piti vähän ajatella ettei 100% pv-lanka jousta yhtään verrattuna villalankaan. Muuten oli helpot neulottavat kun ei tarvinnut ajatella mitään kuvioita.


Toinen työ oli sormikkaat miehelle ja nekin ihan perusettiä. Sain siis peukalokiilaan harjoitusta oikein kahteen kertaan. Muuten tulee harvemmin neulottua sormikkaita niin täytyy aina hakea jostain muistiinpanoja miten ne sormisilmukat jaetaan. Tämä sormikkaisiin käyttämäni lanka oli mukava neulottava. Langan koostumus 70% WO, 20% WS, 10% PA. Kai nuo kaksi ekaa prosenttimäärää ovat jotain villaa ja loppu polyamidia.

Puuvillalapasiin meni lankaa 57g ja sormikkaisiin 74g. Molemmat neulottu 2:n puikoilla. Oikein nautittavaa neulomista kun saan käyttää pieniä puikkoja.

2 kommenttia:

  1. Sormikkaat tuntuu jo ajatuksenakin niin hankalilta. Nuo sormet! Tksi lapsenlapsista on pyytänyt mustia (!) kynsikkäitä. En ole luvannut neuloa, tein kämmekkäät. Jo peukalo on niin tylsä.

    VastaaPoista
  2. Loistava esimerkki! Viestisi on sekä oivaltava että kaunopuheisesti esitetty. Arvostan sitä, että jaat arvokkaan näkökulmasi.

    VastaaPoista