lauantai 9. syyskuuta 2023

Kaksi paria pitsisukkia

Kun en yhtään tykkää perusvillasukkia neuloa niin etsin aina jotain muuta jossa enemmän ajateltavaa. Niinpä nyt peräjälkeen tuli valmiiksi kaksi paria pitsisukkia. Vaikka lanka on ohutta ja malli kimurantti niin mielenkiinto riittää parin loppuun.


Tämä karkkivärinen pari valmistui ensin ja valkoisen sain valmiiksi juuri illansuussa. Kun tykkään pitsiä neuloa huiveihin niin ajattelin että miksi ei voisi sukkiinkin laittaa. Nämä parit ovat sellaset enimmäkseen ilman kenkiä pidettävät mutta en usko että nuo nypyt hirveästi painavat kengissäkään. Mallikuvion otin Nancy Bushin Pitsihuivit neuloen-kirjasta ja sieltä huivin ohje Kuningatar Silvia. Langan karamellisukkiin esittelinkin jo elokuussa kun ne sain käsiini. Tähän pariin meni 53g lankaa.

Valkoiset samalla kuviolla ja lankana vanhaa tico ticoa. Oli yksi vajaa kerä jonka paino 48g. Lyhensin vartta muutaman kerroksen että saisin molemmat sukat samasta kerästä. Eka sukka painoi 24g ja kerässä oli se toinen 24g. Melkein pääsin loppuun. En mitannut mutta ehkä 1,5m jouduin ottamaan korkkaamattomasta kerästä. Kun tiesin että lankaa vielä on niin ei mitään hätää missään vaiheessa. Olisinkohan sitten neulonut jälkimmäisen sukan löysempää kun se painoi 25g. Molemmat parit neulottu 2:n puikoilla. 

1 kommentti: