lauantai 24. syyskuuta 2022

Perusbaskeri peruspäähän

Hiukan vaihtelua ainaisiin sukkien neulomuksiin. Tässä baskeri ihan perusohjeella. Silmukkamäärät aina vaihtelevat langan paksuuden/ohuuden mukaan että täytyy vähän pähkäillä sitäkin että tulee sopiva päähän johon myssy on menossa. Olen aikoinaan paljon neulonut angoralangoista tällä samalla mallilla. Ei tietysti ihan kokonaan angorasta vaan sekoitteesta jossa 70% angoraa ja 30% lampaanvillaa. Angoralangat ovat niin ihania mutta kalliita mutta ymmärtäähän sen kun angorakaneja on vähemmän tuottamassa villaa jos verrataan lampaiden lukumäärään maailmalla.

Tämä ihana perulainen lanka sisältää baby alpakkaa, cashmerea ja silkkiä. Vyötelapussa ei ole prosenttimääriä ja langan olen joskus ostanut joltain facebookin kirpputorilta. Oli varmaan jonkun käsinvärjäämää kun lähti neuloessa kuiviin käsiin hukan väriä. Kyselinkin asioista tietäviltä että mitä pitää tehdä kun saan myssyn valmiiksi. Etikkavesikylvyssä liottelin ja huuhdoin eikä siinä vaiheessa veteen mitään väriä jäänyt.

Vyyhdissä oli lankaa 100g ja myssyyn meni 75g. Neuloin 3:n puikoilla ja lanka oli kaksinkertaisena. Minulla on valkoinen styroxinen mallipää joka ei ole aikuisen ihmisen kokoa vaan paljon pienempi. Saa siinä paremmin kuitenkin kuvattua kuin omassa päässä. Langan väri on apple eli varmaan sitten omenan vihreä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti