keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Lämpimät kirjoneulekintaat

 Otin sitten puikoille runsas 5v sitten Puikkomaisterille testineulomani kinnasmallin. Aikani kun olin etsinyt niitä ensimmäisiä enkä löytänyt niin ei auttanut kuin luoda silmukat ja aloittaa uudet. Tuo liila varrensuu ja harmaa kämmenosan lanka olivat vielä samaa mutta muut langat eri keristä kuin silloin testatessa. Kaikki langat ovat ohkaisia ja jos jotain paksuutta esiintyikin niin se oli tuossa valkoisessa langassa jossain kohdin. Nimittäin valkoinen lanka on mun karstaamaa, kehräämää ja kertaamaa. Ei ihan alkuaikojen harjoittelua kun oli senverran tasaista että uskalsin sitä kintaisiin laittaa. Ajattelin lämpimyyttä kun tuo harmaa on virolaista koirankarvalankaa niin nämä yhdessä ovat varmasti oiva pari ja kirjoneule lisää lämmittävyyttä.

Violetti lanka on jo hyvin marinoitunutta Pirtin Kehräämön 100% villalankaa. Se on mielestäni niin kaunista etten ole paljoa mihinkään uskaltanut laittaa. Siksi siitä 100g:n vyyhdistä aina riittääkin pieniä pätkiä missä kaunista lankaa tarvitaan. Punainenkin on jotain viron puolelta tuotua 100% merinovillaa. 

Ranneosan alku on kaksinkerroin taitettu ja ohjeessa oli tuo punaisessa osassa oleva kuvio neulottu kirjoneuleena. Siinä on kuitenkin aika pitkät lankajuoksut monessa kohtaa niin neuloin punaisen osan ja kirjoin valkoisella nuo kuviot päälle. Kauemmin meni varmaan kuin jos olisin neulonut mutta vaihtelu virkistää ja tykkään kirjomisesta. Lankoja meni kinnaspariin 95g ja neuloin 2½:n puikoilla että sain tiivistä neulosta.


2 kommenttia: