lauantai 19. joulukuuta 2020

Kynsikkäät rouvalle ja herralle

Tässä parit käsineet joulupukin konttiin. Kynsikkäät sekä rouvalle että herralle. Tutun turvallinen ihan normi kiilapeukalo vaikka ehdottelin sitä intialaista peukalokiilaa kun se on helppo tehdä ja istuu tosi hyvin käteen. Muuten omalla mallilla kun en ottanut mistään ohjeesta silmukkamääriä vaan säätelin niitä neuloessani. Yhtään ei arvannut neuloessa että millaista raitaa tahi muuta tulee tuosta viherkellertävästä langasta. Luumunpunaisessa ei niin selvästi nähnytkään raitoja mutta kyllä siihenkin jotain laikkuja tuli kuvioksi.

Molemmat ovat samaa Wollmeisen lankaa, 80% merino/20% polyamidi. Kun vyyhdit olivat isoja (150g) en jaksanut keriä kerälle koko määrää vaan suurinpiirtein sen mitä näihin meni. Muuten mukava neuloa mutta päättelyvaiheessa tahtoi jäädä aina muutama säie puikon ulkopuolelle. Vielä tuo vaalea menetteli mutta tumma oli tuskastuttavaa. Niin kun mun tapoihini kuuluu ettei mitään voi tehdä muutaman kerran purkamatta niin näissäkin kolmessa kynsikkäässä päättelin jo kaikki sormenpäät ja huomasin että pahasti lörpöttävät reunat. Eikä muuta kuin kaikki päätellyt auki ja uusi päättely vähän tiukemmalla tatsilla niin johan lakkasi lörpöttämästä. 

Vähemmän olen tätä laatua lankaa neulonut mutta on tuolla muutama vyyhti eri värejä. Innostuin fb:n yhdestä lankakirppiksestä ostamaan kun olen kuullut että langat ovat laadukkaita. Myyjä ilmeisesti ei itse tykännyt näin ohuesta langasta. Herran kynsikkäisiin kului lankaa 85g ja rouvan 68g. Molemmat neulottu 2:n puikoilla. 


1 kommentti:

  1. Molemmat niin hyvin onnistuneet ja lankojen värit herkulliset.

    VastaaPoista