keskiviikko 27. toukokuuta 2020

Junasukille samanväriset kaverit

Olen niin tykästynyt tuohon norjalaiseen vauvamyssyyn kun ei ole ommeltavia saumoja kuten siinä perinteisessä Novitan sik-sak-myssyssä. Ainoastaan nuo sidontanauhat pitää muutamalla pistolla pistellä kiinni. Myssyn ohjeen olen kopsannut blogista Villakeränen. Ohjeessa on neljä eri kokoa myssyyn mutta alkuperäinen lanka on paljon paksumpaa kuin nämä käyttämäni langat. Suurin koko ohjeessa on yli 2v ja sillä neuloin nämä myssyt eikä tulleet ollenkaan liian suuria. Solmiamisnauhat neulottu i-cordilla 3:lla silmukalla.
Koska on vauvojen tumpuista kyse niin neuloin ne ilman peukkuja kun se pieni käsi on kuitenkin nyrkissä alkuajan. Lankaa kului myssyihin 2x22g ja neulottu niin että resoriosuus 2½:n ja sileä 3:n puikoilla. Lapasiin meni lankaa 2x18g ja neulottu 2½:n puikoilla.
Viimevuonna valmistuivat nämä vihreät ja punaiset junasukat. Kun ei ole kenelläkään ollut tarvetta pelkille sukille niin laajensin settiä. Silloin ei tullut mieleenikään että voisin tehdä koko setin kun lankoja kuitenkin oli riittämiin.

2 kommenttia: