lauantai 24. elokuuta 2019

Puuvillainen sytomyssy

Kaivoin taas tämän tiskirättimallin tuolta muistojen sopukoista. Olen neulonut männävuosina muutaman rätin juuri tällä kuviolla kun se on mielestäni niin kaunis. Kun on muutama vuosi väliä edellisistä niin ei tahtonut muistua mieleen että mitä muutama oudommantapainen merkki tarkoittaakaan.
Sytomyssyhän tästä tuli vaikkakin aika pieneen päähän. Hyvin marinoitunutta 90-luvun lankaa niinkuin joku mainitsi ja niinhän se on. Tuo puuvillalanka on sellaista ettei se yhtään jousta. Ei voi siis neuloa samoilla silmukkamäärillä kuin ohuesta merinovillalangasta. Kyllähän minä siinä resorin alussa vähän mittailin että miten monta silmukkaa pitää luoda että mahtuu päähän. No eihän se sitten kuitenkaan toimi kun neuletta alkaa olemaan puikoilla muutama mallikerros. Tuo kuvio itsessään kiristää silmukoita.
Mallikuvio löytyy vanhasta virolaisesta kirjasta missä ei ole valmiita ohjeita. Vain mallipiirroksia joka sopii mulle oikein hyvin ettei tarvitse ohjetta lukea rivi riviltä. Kuvio on jaollinen 12:lla ja loin sitten silmukoita 120. Neulottu 2½:n pyöröllä paitsi päälaen kavennusten ollessa loppusuoralla vaihdoin sukkapuikot. Lankaa kului 50g.

Tänään tapahtui ihmeitä. Ei varmaan kenenkään muun mielestä mutta minun mielestä kyllä. Vaati suunnatonta ponnistusta että sain paistettua pienen omenapiirakan. Vuosi vuodelta tuntuu aina vaan vaikeammalta irrottautua puikoista ja ottaa kakkuvispilä kauniiseen käteen. Vaikka ei noita omenia tänävuonna tule paljon mitään. Mustikkapiirakat jäi paistamatta kun ei niitäkään liiemmälti löytynyt. Luumupaistosta pitäisi vielä koettaa kun niitä tulee sitten ylenmäärin eikä jakseta kaikkia tuoreeltaan syödä.
Hapantakin oli tuo omenapiirakka kun vähensin pohjataikinasta sokeria kun se on nykyään niin suurta myrkkyä. Ripottelin tuohon omenien päälle vähän mutta se haihtui kai ilmaan uunissa paistuessa.

2 kommenttia:

  1. Kyllä onkin hieno myssy. Niin kaunis tuo mallikuvio. Ja aah,piirakkaa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kuvioinen pipo! :9
    Nam´´omppupiirakka.Kauniisti asetellut nuo omenat..kädentaitoa ...vaatii tuo piirakan leipominenkin:))

    VastaaPoista