sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Pieniä sukkia vuoden päätteeksi

Vuoden viimeiset pienet sukkaset valmistuivat tänään. Nämä tiikerit siis. Kun jalkaterän mitta on noin 17cm niin en laittanut nurjia kerroksia siihen sukan pääliosaan jos vaikka painavat kengissä.
Tiikerisukat neulottu 2:n puikoilla ja langankulutus oli 33g. Oli kaksi vajaata kerää lankaa ja tein ekan sukan ja punnitsin. Oli painoa 16g. Punnitsin jäljelläolevan langan siitä kerästä ja sain tulokseksi 17g. Lopussa kuitenkin jäi tähteeksi vielä neljä metriä. Punnitsin jälkimmäisen sukan kun sain sen valmiiksi niin vaaka näytti 17g. Ei ne aina nuo grammat pidä paikkaansa vaikka sellaisella keittiön grammavaa'alla tarkkaan punnitsin. Toinen samanlainen vajaa kerä on vielä tähteenä.
Pinkit junasukat neulottu 2½:n puikoilla ja lankaa meni 28g. Sukat tulivat valmiiksi jo ennen joulua. Tällaisia välitöitä on niin kiva tehdä kun lanka on ohutta ja puikot pienet. Neulomus mahtuu myös pienen tilaan eli tavalliseen käsilaukkuun ja on helppo nykäistä esille kun jossain joutuu aikaa kuluttamaan.

Kun tämä on viimeinen blogikirjoitukseni tänä vuonna niin toivottelen oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja rauhallista uuden vuoden 2019 juhlintaa.

Kiitos kaikille blogissani vuodenmittaan poikenneille ja eritoten jonkun kommentin jättäneille.

4 kommenttia:

 1. Junasukkia on ihana kutoa, itsekin olen tehnyt niitä muutaman parin :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita "pikku-sukkia" :)
  Kädentöitäsi on mukava käydä ihailemassa:)
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Liian harvoin tulee nykyisin poikittua blogeissa ja vielä harvemmin kommentoitua. Mutta nyt tulin toivottamaan hyvää alkavaa vuotta sinulle ja läheisillesi!

  Säilyttäköön uusi vuosi
  sen mitä rakastat.
  Tuokoon tullessaan
  mitä kaipaat.
  Vieköön mennessään
  mitä taakkana kannat.

  VastaaPoista
 4. Junasukat ovat kyllä kivoja välitöitä ja söpöjä muutenkin.

  VastaaPoista