perjantai 14. syyskuuta 2018

Junasukkia isommille vauvoille

Junasukka on sellainen mukava välityöneulottava kun joku isompi tökkii tai ei tiedä mitä neuloisi. Nämä kolme paria on vähän isomman vauvan jalkaan kun terän pituus venyttämättä on noissa kirjavissa 13cm ja valkoisissa ja vaaleanpunaisissa 12cm.
Kirjavien sukkien lanka on Nalle kukkaketoa ja kestää jo sitten vähän kävelyäkin kun siinä on vahviketta villan lisäksi. Noissa kahdessa on vaan 100% villa. Valkoinen on jotain ruotsalaista lankaa ja aika paksua. Mun käsiin liiankin jämäkkää. Neuloin sukat kuitenkin noilla 2½:n puikoilla vaikka lankojen paksuus vaihteli. Silmukat luon yleensä puoli numeroa suuremmilla ettei kiristä sukansuusta. Lankaa meni kirjaviin 44g, vaaleanpunaisiin 35g ja valkoisiin 48g.
Kaulureita on kanssa kiva neuloa kun on päässyt siihen vaiheeseen ettei tarvitse mallikuviota tai ohjetta kokoaikaa katsoa. No näissä ns. venäläisellä ohjeella neulotuissa ei suomenkielistä ohjetta olekaan. Joku ystävällinen ihminen on ne merkkien selitykset suomentanut ja minä laitoin sen useammman fb-ryhmän tiedostoihin talteen. Vauvalangoista nämä kauluritkin tulevat kaikille kaulaan sopiviksi. Siis siksi että ei kutittaisi herkintäkään. Molemmat neulottu 3:n puikoilla. Kauluriosa ensin sukkapuikoilla ja pitsiosa pyöröillä. Harmaaseen meni lankaa 70g ja pinkkiin vähän vähemmän, noin 55g.

2 kommenttia:

  1. Junasukat on parhaita pienten jalkoihin. Ne pysyvät jalassa. Kiva tehdäkin.

    VastaaPoista
  2. Söpöjä junasukkia. Minäkin tein juuri pienet sukat, lavan pituus 11 cm. Mukavaa ajanvietettä. Kauniit on myös kaulurit.

    VastaaPoista