keskiviikko 29. elokuuta 2018

Sukkaa ja kauluria

Syksy on tulollaan vaikka vielä onkin lämpimiä päiviä. Sukkia ja kaulureita tarvitaan mutta toivottavasti ei ihan vielä. No itse pidän villasukkia läpi vuoden kun jalat tahtovat olla kylmät vaikka ilma olisikin lämmin.
Nämä luonnonvalkoisesta 80% villa/20% polyamidi, teeteen pallas-langasta neulotut sukat ovat japanilaisesta vanhemmasta mallikirjasta. Olen muutamat sukat samalla kuviolla neulonut ja malli tuntuu jo aika tutulta. Mallikuvio vaan on sellainen että pitäisi olla hirmu ohutta lankaa tai sitten 7V-langan paksuutta. Ohuessa saisi jalan päälle kaksi mallikertaa rinnakkain. Onneksi löysin varastostani tuota pallasta joilla kyseiset 37-numeroiset sukat onnistuivat. Kun ei sopivaa mallijalkaa löydy kotoa niin laitoin toisen sukan sisään kaksi vajaata lankakerää kuvauksen ajaksi. Sukille tuli painoa 53g ja neulottu 3:n puikoilla.
Kauluri tällä mallilla alkaa olla jo kanssa aika tuttu. Lapsen koon saa 50g:sta lankaa mutta aikuiselle tarvitaan vähän enemmän. Resoriosa on ohjeessa vain 11cm mutta ainakin aikuiselle voi jatkaa korkeutta aina 15cm asti. Samoin olen jatkanut pitsiosuutta yli ohjeen ja suunnitellut reunusta uudelleen. Ei sitten ihme ettei riitä se 50g aikuisen kauluriin. Eipä tuo reuna pahalta näytä vaikka ei samaa lankaa olekaan loppuun asti. Suurin osa kaulurista on 100% alpakkaa ja reunuksessa on merinoa/alpakkaa. Painoa tuli 59g ja neulottu 3:n puikoilla.
Vaikka olen tosi laiska leipuri niin ihan pakko oli omenapiirakka leipoa kun ei tuo iltapäiväkahvi oikein paljaaltaan maistu. Harvoin jaksan noita viipaleita noin asetella mutta joskus viitsin.
Viimetorstaina kävin pikaisesti tunnin lenkin metsässä ja tuossa saalis. Vain 1,5dl puolukoita ja siihen se varmaan tämän syksyn saalis jääkin. Vaikka en noista hirvikärpäsistä niin hirveästi ole ennen kärsinyt mutta nyt oli semmonen reissu että paukamat kutiaa vieläkin vaikka silloin ei paljon jälkiä näkynyt. Mustikoita oikeasti vielä metsästin mutta niitä ei näkynyt ensimmäistäkään. Viimesyksynä kävin viimeisen kerran mustikassa lokakuun 1.päivä.

1 kommentti: