keskiviikko 15. elokuuta 2018

Kaulureita kolmittain

Vaihteeksi taas muutama kauluri ettei vallan käy yksitoikkoiseksi kun sukkia neuloo. Jotenkin tuntuu että kauluri valmistuu nopeammin kuin sukkapari vaikka molempiin menisi se 50g lankaa.
Piti nyt aurinkoisina hellepäivinä neuloa noista tummista langoista. Musta on Novitan Bambinoa, 100% villa mutta kun on kyse vauvalangasta niin eipä pistele herkintäkään kaulaa tai ei ainakaan pitäisi pistellä. Oma kaulani on ainakin niin tarkka tuon suhteen. Lankaa meni 60g ja neulottu 3:n puikoilla.
Toinen jälleen tummaa väriä eli ihan tummanharmaata, jota talvella on hyvin vaikea neuloa näin vanhemmalla iällä. Lankana Novitan Wool, 100% merinovilla. Vähän liian tönkköä lankaa paksuutensa puolesta mutta muuten ihanaa kun on merinovillaa. Tässä työssä taas piti jo yhden kerran päätellä ja jopa kastella ja viimeistellä. Sitten tuli vaan mieleeni että miksi laitoin langan poikki kun ei sitä muutenkaan ollut enää paljoa jäljellä. Jotain jämäkeriä muutenkin niin olisi voinut heti ekalla kerralla neuloa loppuun. Mittasin purettuani reunakerrokset että paljonko meni lankaa neulomalla päättelyyn ja siihen lisäksi vielä tuo virkattu uloin kerros. Kiharaisen purkulangan pituudeksi sain 15m että se mitta piti säästää lopulliseen päättelyyn. Sain sitten muutaman kerroksen lisää ulottuvuutta kauluriin. Lankaa meni 67g ja neulottu 3:n puikoilla.
Sitten pitikin ottaa puikoille omaa lempiväriäni ja neuloa jollekin pienelle tytölle lempikauluri. Lanka ihanan ohutta ja kutittamatonta 100% villaa ns. reumalankana tunnettu. Kaulurille ei tullut painoa muuta kuin 25g ja neuloin 2½:n puikoilla.

4 kommenttia: