tiistai 9. helmikuuta 2016

Sytomyssy ystävänpäiväksi

Tästä sytomyssyilystä on tullut jokavuotinen perinne. Nimenomaan tässä ystävänpäivän aikoihin. Mitähän siitä jo lienee aikaa kun idean emännät kaksissa tuumin polkaisivat homman käyntiin. Siitähän se levisi ympäri maan ja jopa ulkomaille asti, siis missä suomalaisia neulojia asuu. Minäkin tottakai innostuin silloin aikoinaan asiasta vaikka itse en ole mihinkään suuriin lukemiin päässyt. Välillä 10 myssyä, välillä 1. Niinkuin nytkin, lupasin osallistua edes yhdellä myssyllä. Toinen on kyllä hyvää vauhtia tulossa mutta voi olla että ei ehdi ystävänpäiväkeräykseen. No eipä hätää, voihan niitä neuloa pitkin vuotta.
Olin ystäväni luona lomailemassa ja piti ottaa niin helppo malli mukaan ettei tarvinnut bussissa pitää muistiinpanoja eli ohjetta esillä. Olen tällä mallilla neulonut joskus aiempina vuosinakin myssyjä. Tulee helpolla valepalmikolla näyttävän näköistä.
Lankana Novitan bambu-puuvilla jota meni 45g. Neulottu 3:n puikoilla. Olisi voinut koko keränkin käyttää mutta kun ohjeen mukaan tein kerrokset niin jäi lankaa vähän jäljelle. Omasta mielestäni olisin voinut muutaman kerroksen korkeamman tehdä mutta kun ei uskalla ihan loppuun päästää. Toisinpäin neuloessa on helpompi säädellä langan loppumista eli päälaelta reunaan.

Meilläpäin Susu ottaa vastaan myssyjä ja sukkia ja toimittaa ne Tyksiin kuulemma ensitiistaina joten maanantaina ehtii vielä viemään Anjalinille.

6 kommenttia:

 1. Ihana pipo. Hienoa, että olet mukana hyvän asian puolesta. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Teit sitten yks tai kymmenen niin kaikki on yhtä tärkeitä ja tervetulleita. Kysymys on ilahduttamiskampanjasta - tärkeää on myös, että tekijällä on hyvä mieli. Kiitos Pirena!

  VastaaPoista
 3. Kauniit valepalmikot ja ihana väri!

  VastaaPoista
 4. Kaunis myssy. Meidän keräys kestää vappuun. Ehdin vielä tehdä lisää myssyjä....

  VastaaPoista