sunnuntai 3. elokuuta 2014

Heinäkuu-sukat

Valmis pari vaikka lopussa alkoikin tuntua jo aika nihkeältä. Tuo lanka on nimeltään "Heinäkuu", enkä ihan viimekuussa saanut sukkiani valmiiksi. Tilasin langan tuossa kesäkuun lopulla Neuleunelmia-nimisestä nettilankakaupasta. Ei siksi että minulla olisi langanpuutetta ollut, mutta vähemmän on vihreää joka on kuitenkin lempivärini pinkin ohella.

Tämä ei siis ole tuota vihreää, jota edellisessä kirjoituksessani kuvasin.

Tilasin kaksi 100g:n vyyhtiä ja ajattelin kerrankin tehdä sukat vähän pidemmällä varrella kuin normaalisti. Nämä painavat siinä nippa nappa 60g. Materiaali 70% villa/20% bambu/5%mohair. Lanka oli vyyhdillä ja metrimäärä siinä 420m. Koska lanka on ohutta niin piti sitten neuloa 2:n puikoilla. Luontikerroksen tein kuitenkin 2½:n puikolla, ettei varsi kiristä.
Mallikuvio on ennestään tuttu. Neuloin viimesyksynä yhdet valkoiset säärystimet samalla kuviolla. Tuo kuvio on kiva siitäkin että ei kiristä sukka jalassa vaikka kiinteä onkin. Kantapää vanhalla tutulla ja jatkoin sitä vahvistettua kantapään alla siihen asti kun lopetin nuo kiilakavennukset. Kuvittelen että olisi vahvempi siitä kohtaa kun muuten menee siitä ensin rikki. En ole vielä päässyt testaamaan yksiäkään sukkia että kestääkö paremmin. Kärkeen tein nauhakavennuksen ja lopussa silmukoin 6+6 yhteen.
Lämminta ja kuivaa kun on niin eivät jaksa nämä syysleimutkaan kukkia. Eikä raskisi hanavettä kasteluun käyttää. Hyvä haju niissä kuitenkin on.
Kaksi huivia odottelee pingottamista. Milloinkahan niiden aika tulee? Ajattelun asteella on, mutta mitään ei tapahdu.

7 kommenttia: