lauantai 2. joulukuuta 2023

Ovikranssi ja metkat sukat

Jokavuotinen joulunalusperinne eli kranssin teko. Eri materiaaleista eri vuosina. On ollut puolukanvarsista ja katajista. Tänävuonna oli vuorossa kuusenoksista. Vaikka kranssi on ihan helppo tehdä yksinäänkin niin aina siitä on apua jos toinen niputtaa oksat valmiiksi sopiviin nippuihin. Meillä mies niputtaa ja minä teen sen kranssin sidonnan. Pohjana on pajusta väännetty pyöreä rengas. 

Tänävuonna mies toi metsästä suuria kuusenoksia joista minä katkoin oksasaksilla 10-12cm pituisia oksankärkiä. Kuusi on miellyttävämpi sitoa kuin kataja joka pistelee ihan hirveästi. Koristeena olevat marjat ja sienet ovat joka vuosi samoja ja alkavat jo haalistua sekä ne rautalankavarret hapertua. Meillä ei sentään linnut yritä noita marjoja irroitella niinkuin eräs ystäväni sanoi heidän nurkillaan tapahtuneen.

On tässä neulontaakin harrastettu lyhytvartisten sukkien osalta. Tuli tilaus että tekisinkö ohuesta sukkalangasta sukat jotka mahtuvat kenkiin kun jaloissa ovat siteet nilkan ja puoliksi jalkaterän kohdilla. Kysyin sitten tarkat mitat että osasin tehdä sopivat. Viikolla tuli kuva että sopivat olivat. Siksi nuo ovat kuvassa vähän metkan näköiset, kärkeen kapenevat. Lankaa kului 58g ja neuloin 2:n puikoilla.

1 kommentti:

  1. Voi kun saisikin havuja jostain. Tuommoinen havukranssi on niin ihana tuoksuineen, onneksi myynnisä on toisten tekemiä. Sehän se on sukassa pää-asia että ovat hyvät jalassa. Sinä ilmeisesti onnistuit tarkkojen mittojen avulla.

    VastaaPoista