sunnuntai 8. lokakuuta 2023

Kukkakuviosukat Nallesta

Näissä villasukissa kesti valmistuminen useamman kuukautta. Aloitin muistaakseni jo toukokuussa mutta väliin tuli monta muuta työtä ja vasta nyt syksyllä sain jatkettua sukkia. Mallikuvio löytyi joskus aikoinaan Pinterestistä ja sitä piti soveltaa sukkiin ja oli liikaa silmukoita. Tiesin jo aloittaessani että sukat tulevat olemaan liian suuret siroon naisen jalkaan. Mulla itselläni on siro 40 ja olivat mullekin vähän väljät. Onhan ne lämpimät pitää vaikka toisten villasukkien päällä talvella niin johan tarkenee.

Kantapää taas se nykyään kaikkiin sukkiin tekemäni ranskalainen ristiinvahvistettu. Onkohan toinen kerta kun tein kiilakavennukset kantapään alle. Tuleehan siitä jonkinmoinen pussi kantapäähän mutta sukka istuu jalkaan tosihyvin. Kuvio säilyy siten normi kiilan kohdassa kokonaisena.

En sitten muistanut punnita näitä sukkia heti valmistuttua mutta isot sukat niin meni varmaan yli 100g pariin. Resori ja kärki neulottu 2½:n ja kirjoneuleosio 3:n puikoilla. 

2 kommenttia:

  1. Oi, miten sievät sukat! Minulla on lähtenyt nyt lapasesta ja olen neulonut nyt seitsemät lapasparit :D Meillä (Variskankaan Martoilla) on tulossa (Kajaanin) Prismaan neulontapäivä ja teemana on lapaset. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Voi kirjoneuletta noin paljon! Nostan hattuani! Jännä juttu tuo kiila kantapään alla. Pitänee kokeilla joskus. Tuntuuko erilaiselta?

    VastaaPoista