maanantai 28. elokuuta 2023

Jonsukat ja toiset tosiraidalliset

Ehtymätön on tuo jämälankojen varasto kun eivät lopu ollenkaan. Kun en osaa suunnitella mitään ihmeellisiä kuvioita vähistä langoista niin pelkät raidat eripaksuisina saavat kelvata. Näissä ensimmäisissä otin mallia Jon-sukista ja terän raitaosuus piti kärjestä tehdä epäsymmetriseksi kun ei punaista lankaa ollutkaan sitten tarpeeksi. Noin tietää kumpaan jalkaan kumpikin sukka kuuluu. Meinaan jos haluaa pitää sukat aina samassa järjestyksessä.

Jälkimmäisiin sukkiin sainkin sitten käytettyä kymmenen eri väriä. Kai nuo muut värit sitten loppuivat mutta kärjen tummanharmaata on vielä jäljellä. Olipa lopussa päättelemistä kun en tee sitä neuloessa. Olen nyt vallan neulonut kantapäät ranskalaisella tyylillä. Tuntuu että se sopii paljon paremmin leveäjalkaiselle ihmiselle. Muotoutuu hyvin jalkaan. Kärjet kaventelen useimmiten spiraalimuotoon.


Jonsukille tuli painoa 89g ja noille toisille 116g. Kaikki käytetyt langat joko 7-Veljestä tai samaa paksuutta muita merkkejä. Monet jämät ilman vyötteitä etten ihan varmaksi niitä tiedä. Molemmat sukat neulottu 3:n puikoilla.

2 kommenttia:

  1. Ompa sulla tarkka vaaka ! Raidat on minustakin just sopivia jämäjuttuihin. Helppo toteuttaa. Olen oikeastaan vasta tänä kesänä päässyt oikein noiden jämäsukkien juoneen kiinni ;)

    VastaaPoista
  2. Munkin varmaan pitäisi alkaa neuloa jämäjuttuja. Raidat on niin kivoja ja Jonsukat.

    VastaaPoista