maanantai 31. heinäkuuta 2023

Jämälankojen kulutusta sukkiin

Välillä jää jemmaan muutama pari ihan perussukkia joista ei jaksa sillä hetkellä kirjoittaa kun valmistuvat. Nämä jälleen niistä ystäväni äitivainaan langoista. Kun lanka on paksua eikä sitä ole riittävästi niin sitten on vaan laitettava väri toisensa perään. Jotku muut osaavat jämälangoistakin tehdä vaikka mitä silmäniloja mutta mun silmä ei sellaisia osaa. Kai sellaisia ohjeitakin löytyy mutta olen laiska etsimään.

Toki näitä pikkukuvioisia sukkia on mukavampi tehdä kuin pelkkää raitaa. Sukkaparin voisi kääntää nurja puoli päällepäinkin kun ei ole pitkiä lankajuoksuja. Siksi tässä toinen kuva samasta parista että näkyy nurja puoli.

Sitten tämä toinen pari on vaan sitä raitaa raidan perään. Aina joku väri sitten tulee tiensä päähän ja se on hyvä se kun on tarkoitus saada langanjämät käytettyä niin ettei jää yhtään pätkiä. Parsimiseen voi sitten käyttää vaikka ihan muita värejä jos parsimistä harrastaa.

Pienemmät sukat ovat melkein yhtä painavat kuin suuremmatkin mutta kirjoneule sen tekee. Kirjoneulesukat 100g ja siniraidalliset 104g. Molemmat neulottu 3:n puikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti