perjantai 7. toukokuuta 2021

Kid Silk-huivi

Valmistuihan se tämäkin pitsi-ihanuus vaikka ei helpolla. Huivin keskusta on kyllä helppo neuloa mutta jälkeenpäin neulottava reunus antoi odottaa itseään. Vaikka olen kaksi samanlaista huivia neulonut jo aiemmin niin tämä huivi ei halunnutkaan ihan samanlaista reunaa ja syy löytyi omasta päästä. Kun lontoonkieli ei taivu edelleenkään ja piirroskuviossakaan merkit eivät auenneet niin piti sitten etsiä sellainen reunus joka onnistui. Järki on vissiin alkanut hupenemaan kun ikää tulee lisää.


Täytyy sanoa että yksi hidaste oli langan väri. Kun en vaan ole yhtään sinisen ystävä niin pimeinä talvipäivinä olisin jonkun punasävyisen huivin varmaan neulonut jo moneen kertaan. Tämä urakka on nyt onneksi valmis ja olen tyytyväinen reunukseenkin vaikka se ei olekaan sama mitä alunperin ajattelin tähänkin huiviin. 

Tässä lähinnä oikea langan väri.

Lanka on Austermann Kid Silk ja koostumus 75% Mohair ja 25% silkki. Yhdessä kerässä vain 25g ja 225m. Langat ostin alunperin eräälle huivin tilaajalle joka ei sitten kuitenkaan kelpuuttanut kun värisävy oli hänen kaupasta ostettuun siniseen akryylipipoon sopimaton. Alkuperäinen tilaaja jäi näinollen nuolemaan näppejään eli ilman huivia. 

Huivin mallikuvio löytyy varmaan monestakin paikasta mutta itse olen siihen ihastunut aikoinaan kun löysin ohjeen vanhasta Novita 2/98 lehdestä jossa oli Maria Guzeninan päällä toppi ja hame. Aloitin huivin alhaalta kärjestä ja lisäsin silmukoita molemmassa reunassa joka kerroksella. Kun kolmio oli tarpeeksi iso niin keräsin sitten silmukat pitsireunukseen. Niitä oli alussa 400 ja ennen päättelyä muutaman silmukan vaille 500. Tässä vaiheessa huivi oli kauan kun piti suorittaa laskutoimitusta ja se aikomani reunus ei lähtenyt alkuun. Nyt kun tiesin silmukkamäärän ja otin toisen kauniin reunaohjeen niin valmista tuli. Virkattuun  päättelykerrokseen jouduin laittamaan violettia lankaa kun ei muuta samanlaista silkkimohairia ollut jemmassa. Huiviin meni siis 2x25g tummansinistä ja 10g violettia lankaa. Neulottu 3½:n pyöröpuikolla.

2 kommenttia:

  1. Ihana, kevyennäköinen huivi! Pääsit maaliin, hyvä sinä!

    VastaaPoista
  2. Upea huivi.Lankana Kid Silk on hyvin laskeutuva. Ja tuo reunuskuvio sopii tosi hyvin malliin.

    VastaaPoista