maanantai 12. huhtikuuta 2021

Vihreät kesäsukat ruusukirjailuin

Nyt on jäänyt taas tässä mallissa monistuminen päällensä. Sukkien väri vaan vaihtuu mutta kukkakuvio tulee melkein samoilla väreillä joka sukkaan. Tykkään neuloa kun lanka on ohutta ja puikot pienet. Mallikin on melkein perussukan mallilla. Tuo aloitus simpukkareunalla on ainoa joka ei ihan ole perussettiä. Olen niin monta aloitusta tehnyt että melkein osaan mitata sopivan alkupätkän ettei jää ylimääräistä langanpätkää kuin se 3-4cm.

Tämä arwetan lanka on tosi ihanaa neuloa. Jälki tulee tasaista melkein itsekseen. Olen nyt melkein kokonaan siirtynyt tuohon kantalapun reunaan tehtävään kolme silmukkaa ainaoiken-neuleeseen. Siitä saa siistin eikä jää yhtään ylimääräisiä reikiä. Kantalappu näyttää tosi lyhyeltä mutta se johtuu ristiinvahvistetusta neuleesta. Jatkan sitä vahvistettua vielä niin kauan kun kiilakavennuksessa riittää kavennettavaa. Sukkien paino kirjontalankoineen tasan 50g ja neulottu 2:n puikoilla.

4 kommenttia:

 1. On taas nätit sukat. Miten kärkikavennus on tehty? Entäs onko tuolle reunalle jossain muualla ohje kuin sinun päässä ja puikoissasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysinkin kärkikavennukset tuolta aiemmasta postauksestasi.

   Poista
 2. Nämä ovat kesäfiilistelysukat! Sanoisin jopa juhannussukat :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Silmukointi ei ole mun juttu kauneudesta huolimatta. Ei tulisi kaunista.

  VastaaPoista