maanantai 29. maaliskuuta 2021

Jämälangoista sukkia

Nyt oli taas puikoilla paksumpaa lankaa kun niitäkin tuolta pussin pohjalta löytyy. Sukkapari valmistuu nopeammin kuin noista ohuista langoista mutta kyllä siltikin neulon ohuemmista paljon mieluummin. Paksut langat ja puikot eivät sovi mun käsille ollenkaan. Ajattelin käyttää vieläkin lyhyempiä pätkiä mutta sitä lankojen päättelyä ei jaksa mikään niin neuloin välillä jonkun pidemmän pätkän kerästäkin. 

Noissa suuremmissa sukissa kävi niin että sain jo toisen valmiiksi ja kuvittelin että tummanharmaasta keränlopusta olisi riittänyt molempiin teriin kun alkuperäinen kerä oli ollut 200g. No ei siinä sitten tarpeeksi ollut ja jouduin purkamaan ensimmäisestä sukasta kärkeä ja jatkamaan vielä vaaleammalla harmaalla. Eikä sittenkään tulleet kovin suureen jalkaan vaikka niin olin kuvitellut tekeväni.

Pienissä sukissa käänsin ihan tarkoituksella toisen sukan nurinpäin kun on melkein sama kumminpäin niitä pitäisi. En tehnyt kantapäätäkään vahvistettuna kun se pienillä kestää ilmankin kun langoissa on sama vahvike kaikissa. Nuo pienemmät lankajämät olivat kaikki ilman vyötteitä mutta osa ainakin 7 Veljestä paksuuden puolesta. Isompien sukkien tumma varsilanka on Regia 8-fädig.

Molemmat sukat kudottu 3:n puikoilla. Sukkien painot, pienet 60g ja isot 119g.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti