lauantai 30. tammikuuta 2021

Novitan nappisukat koululaiselle

Tuli toive pienen koululaisen äidiltä että edelliset villasukat olivat käymässä pieneksi ja uusia toivottiin. Novitan nappisukat olivat sellaiset jotka olivat toiveissa. Olin jossain aikaisemmin nähnyt kyseiset nappisukat ja luulinkin että varsi on kiinteä ja napit vaan ommeltu koristeeksi päälle. No luulo ei ole tiedon väärti niinkuin sanotaan.


Etsin sitten ohjetta ensin kuvan perusteella ja kyllähän google siihenkin avun antoi. Ohjetta selatessa tulin huomaamaan että varsi neulotaan tasona ja ennen kantapään alkua yhdistetään pyöreäksi. Olikin ihan mielenkiintoinen neulottava. Yksivärisestä langasta olisi varmaan tullut kauniimmat mutta ei tässä käyttämässänikään mitään vikaa ollut. Vähän arvelutti kun vyyhtinä ei näyttänyt mitenkään erikoisen kauniilta. Vaan niinhän se on ettei langasta pysty näkemään kerällä eikä vyyhdillä että millainen kuvio siitä muodostuu valmiiseen sukkaan.

Lanka oli ilman vyötettä kun ostin kassillisen lankakirppikseltä. Kyllä tämä ihan 75% villa/25% polyamidilta vaikuttaa ja on jonkun käsinvärjäämää tuosta vyyhdistä päätellen. Mulla kun on kaikkea varastossa niin löytyi napitkin niin sävy-sävyyn ja vieläpä nappien ompeluunkin löysin sopivan väristä lankaa. Sukkien paino 90g josta nappien osuus 3g. Neulottu 2½:n puikoilla. 

1 kommentti:

  1. Kiva malli tämä.
    Nämä sukat tein tyttärelleni muutama vuosi sitten heti tuoreeltaan Novitan sukkalehdestä.

    VastaaPoista