lauantai 21. marraskuuta 2020

Tummansininen pitsihuivi röyhelöllä

 Tämä huivi oli keskeneräisenä yli puoli vuotta kunnes nyt syksyn pimeiden myötä ajattelin että valmiiksi täytyy saada. Olin aloittanut jo alkutalvesta ellen sitten jo viimevuoden puolella. Ei muuta puuttunut kuin reunaröyhelö mutta siksihän se tökki kun silmukoita kerätessä huomasin että toisessa reunassa oli enemmän tai vähemmän kuin toisessa. Vähän enemmän pään vaivaamista niin sain silmukat täsmäämään.


Olen samalla mallilla neulonut yhden huivin joskus 10v sitten ja siinä oli tuo reunus mielestäni niin onnistunut että ajattelin tähän neuloa saman. Reunuksen ohje on Pineapple Delight Shawlette englannin kielisestä ohjeesta joka ei silleen sano mulle mitään kun en englantia osaa. Mallipiirrosta pystyn sentään tulkitsemaan vaikka muullakin kuin suomenkielellä. Tämä huivi on aloitettu alhaalta kärjestä ja lisätty aina jokaisella oikealla kerroksella molemmissa reunoissa yksi silmukka. Sitten päätelty pitkä yläreuna ja poimittu molemmista sivuista silmukat reunaröyhelöön. Ohjetta ei ole kun tuo varsinainen huiviosa on vanhasta Novita 2/98-lehdestä. Siellä oli Maria Guzeninan päällä toppi+hame-yhdistelmä ja tämä pitsiohje on siitä. 

Viimesyksynä eräs puolituttu nainen kyseli että neuloisinko hänelle jonkunlaisen huivin tummansinisestä langasta. Lupasin neuloa ja hankin peräti kahdet langat mutta kumpikaan ei sitten ollut hänelle tarpeeksi tummia. Tämän huivin lanka oli toinen niistä ja koska olen samasta langasta sen oman huivini silloin neulonut niin ajattelin että hyvä lanka, ei sitä voi kymmentä vuotta kaapissa hauduttaa. Kyllä tälle ottaja löytyy kun sattuu tummansinisen ystävä hollille.

Lankahan on Austermanin Kid Silk, 75% Mohair ja 25% silkki. Kerässä on lankaa vain 25g ja tähän meni 45g. Neulottu 3 ja 3½:n pyöröillä. Kokoa on yläreuna 140cm ja korkeus niskasta alas kärkeen 50cm.

4 kommenttia: