keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

Norjalainen vauvanmyssy ja peukuttomat lapaset

Ei ole vauvoja tiedossa lähialueille mutta täytyy välillä neuloa näitä pieniä ihaniakin kun sattuu sopivia lankoja käsiin.
Tämä norjalainen vauvanmyssy on jotenkin helpompi valmistaa kuin se perinteinen ainaoikein neulottu jossa joutuu vielä ompelemaan saumoja. Vasta minullakin on numero 2 tätä mallia mutta ajattelin tehdä kaikille junasukkapareille myssyn ja lapaset kaveriksi. Siis niitä sukkia on tuolla odottamassa jalkoja useampikin pari mutta kun ei ole kenellekään kelvanneet niin jatketaan näin että tulee sitten samaa väriä koko setti. Pieniä on kiva neuloa suurten sukkien välissä.

Myssyyn meni lankaa 32g ja lapasiin 35g. Neulottu 3½:n puikoilla ja tuo lapasten terä kaksinkertaisella langalla kun lankojen paksuus ei ollut ihan sama. Noin saa jonkunkin kerän kulutettua loppuun.

3 kommenttia:

  1. Tuo malli jotenkin päähän paremmin istuvan näköinen kuin ,ainaoikein (minun pojalle äitini kutoi tuollaisia ihania juttuja;)
    Oikein HYvää Pääsiäisen aikaa!,Sinulle Pirena!
    Pysytään Terveenä!:)

    VastaaPoista
  2. Tää myssymalli on ainakin kaunis. Näitä pieniä ois hyvä olla aina vähän varalla, jos joku tuttu sattuis saamaan vauvan,niin vois antaa. Aina suunnittelen, että teen välityönä, mut enpä vaan oo tehny ;)

    VastaaPoista
  3. Pitäiskin neuloa tuolla mallilla myssyjä.

    VastaaPoista