keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Pitsineuleisia sytomyssyjä

Tässä jälleen pari sytomyssyä noilla ihastuttavilla mallikuvioilla. En muista tiedä mutta itse tykkään neuloa pitsiä mieluummin kuin pelkkää sileää. Tosiasia että neuloessani näitä mietin myssyn saajia. Jos sairauden takia naiselta lähtee se kruunu eli hiukset niin jos nämä vähänkään korvaavat sitä kruunua niin hyvä sitten.
Harmaan mallikuvio on japanilaisesta kirjasta jolla kuviolla muutamat pitsisukat olen neulonut. Ajattelin nyt hyödyntää kaunista mallia myssyynkin. Muuten meni helpolla niin kauan kun ei tarvinnut ajatella myssyn päälaen kavennuksia. En niitä mihinkään ylöskään kirjannut että seuraavassa myssyssä täytyy taas pähkäillä omat kavennukset.
Harmaa lanka on Susulta saatua lahjoituslankaa josta kevättalvella neuloin yhden harmaan myssyn. Tein silloin vaaleanpunaisenkin ja viedessäni ne silloiset myssyt puotiin sain vajaita keriä mukaani jotka lupasin hyödyntää jossain välissä. Nyt tuli se väli. Ihanaa 100% merinovillaa kului vain 40g. Neuloin resorin 2½:n sukkapuikoilla ja pitsiosuuden 3:n pyöröllä.
Tämä toinen myssy on omista varastoistani ohutta puuvillalankaa. Lankaa kului 53g ja neuloin 2½:n pyöröllä. Kyllä on iso ero neuloa merinovillaa ja tätä joustamatonta puuvillaa mutta molemmille löytyy varmaan käyttäjänsä.
Tässä pv-myssyssä on sama kuvio kuin edellisessä oranssissa myssyssä jonka esittelin pari viikkoa sitten eli virolaisesta pitsikirjasta otettu. Sama juttu kuin ylemmässäkin myssyssä eli itse piti kehitellä päälaen kavennukset ja muistiinpanoja ei tietenkään ole seuraavaa myssyä silmälläpitäen.

2 kommenttia: