keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Nuukuuden maksimointia

Aikamoinen urakka tuossa odottaa mutta jospa jossain välissä saisin paikat ommeltua tossuihin. Nämä punaiset tosi reiälliset tossut olen tehnyt ensimmäisinä huovutuksina jo vuonna 2009. Heti uutena kun olisi hoksannut laittaa nahkapohjat niin ei olisi noin suuria reikiä ilmestynyt.
Paikka-ainesta otin jälkeenpäin huovutetuista Novitan Puro-langasta tekemistäni tossuista. Jouluna jo leikkelin poikani tossuihin paikkaa ja nyt loput näihin omiini. Enkä vieläkään heittänyt niitä jäljelle jääneitä rekkaleita pois. Jos saisin uuden neulatyynyn tehtyä niin siihen täytteeksi olisivat sopivia. Piti oikein koittaa miten hyvin neula uppoaa siihen villalumppuun. Nyt käytössä oleva neulatyyny on jonkun lapsen koulussa tekemä ja päällinenkin ihan rikki. Sisus on pumpulia ja siihen ei meinaa neulat sovinnolla mennä.
Nyt hyppäsi juttu ihan pois raiteiltaan kun noiden tossujen korjauksestahan mun piti kirjoittaa. Paikat leikkasin tossujen pääliosista ja yhdet paikat sai alapuolestakin tuosta jalan kaarevasta osasta kun siinä oli vielä ihan ehjä kohta. Tuossa nuo paikattavat tossut silloin kun olen ne vuonna kivi ja kirves saanut valmiiksi.
Olin kai syksyllä niin ahkera neulomusten kanssa että nyt on vähän laiskottanut eikä oikein mitään valmista ole syntynyt. Kirjoneuletta ohuesta langasta niin etenee hitaasti. Tämä malli on Dropsin Irish Dream.

5 kommenttia:

 1. Käsillätekijä iloitsee aina, kun "nuukailee". Kauniit sukat.

  VastaaPoista
 2. Hihi, näkisitpä minun sukkani ja tossuni, niissä on paikka paikan päällä.Harmittaa kun varret ovat vielä ihan hyvän näköiset niin pohjat on heti puhki. Vaan ompa sinulla tulossa kauniit kirjoneulesukat, todella ihanat.

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat tulossa! Ja sinäkin olet näköjään paikkaillut. ;)

  VastaaPoista
 4. Kaunista tulossa puikoilta. Aina kannattaa korjailla =))

  VastaaPoista