keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Unisukat pienijalkaiselle

Tämä japanilainen pitsikuvio ei jätä rauhaan, ei vaikka en opi kaikkia rivejä ulkoa. Vaikka olen monet sukat tällä kuviolla neulonut niin aina ne virheet tahtoo tulla samoissa paikoissa. Eihän siinä muu sitten auta kuin purkaa. Mallikuvio vaihtuu niin tiuhaan ettei ehdi neuloa kuin pari kerrosta väärin niin pidemmälle ei voi jatkaa. Melkein ne on nuo langankierrot kun on jääneet pois ja ne voi lisätä parin neulotun kerroksen jälkeenkin kun tietää mistä puuttuu.
Lanka vaan ohenee edelleenkin ja se tietää sitä että jälkeä tulee aina vaan vähemmän ja hitaammin. Nämä sukat on kokoa 37 joten en voinut niitä omissa jaloissa kuvata vaikka olisivat kyllä venyneet mun jalkateräänkin.
Tämä ihanuus on ostettu Susun The Lankakaupasta tässä joskus parin vuoden sisään. Reumalankana kai tätä myydään edelleenkin. Nyt oli jo hyvin marinoitunut että kelpasi ottaa käyttöön. Aloitin sukat varresta kun se on mulle vain se tutumpi tyyli. Tulee kantapääkin oikeaan kohtaan. Näyttävät koko sukat niin hassunkurisilta ja kaidoilta. Tein kantapään vaihteeksi erilailla. En muista oliko tällä joku nimikin. Siis normaalisti jos tekee vahvistetun niin siinähän tulee rivit suoraan. Tässä kun vaihtaa joka toisella kerroksella nostetun ja neulotun silmukan niin ei tule riviä vaan tasaisempi neulos.
Niin siis kun aloitin varresta nämä sukat niin en sen paremmin murehtinut että riittääkö yksi kerä sukkapariin. Eikä sitten riittänytkään. Onneksi oli vielä toinen kerä samaa lankaa jäljellä ja siitä jouduin ottamaan n. 3,5m että sain sukat valmiiksi. Sukkapariin meni lankaa 50g ja neuloin 2:n ja 2½:n puikoilla.

3 kommenttia:

 1. Tosi kauniit nämäkin sukat.
  Ihania tunikoita alempana =))

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat,kylläpä sinä jaksat kutoa ohuelle langalla.
  kaunista jälkeä siinä syntyy.
  Mä olen laiska teen kaikki sukat 7.veikan tai saman vahvuisesta langasta.

  VastaaPoista