perjantai 4. elokuuta 2017

Valkoinen kauluri nro 3

Jo täytyy varautua syksyyn ja talveen. Tämä kauluri on neulottu Novitan Bambino-langasta ja lankaa meni 56g. Kokonainen 50g:n kerä ja rippeet päälle. Neuloin 3:n puikoilla. Samasta valkoisesta langasta olen neulonut aiemmin jo pari kauluria. Pehmeä lanka eikä pistele kaulassa.
Malli on Pinterestistä venäläinen pitsikauluri eikä siihen suomenkielistä ohjetta olekaan tietääkseni. Osaahan tuon kaulaosan neuloa ilman ohjettakin ja pitsiosuuteen oli joku ystävällinen ihminen suomentanut niitä pitsikaavion merkkejä.
Alkuperäisessä ohjeessa tuo kaulaosan resori on vain 11cm mutta neuloin tähän 15cm resoria. Lyhyempikaulaiselle tai jopa kaulattomalle riittää matalampikin resori. Vieläkään en osannut tehdä pitsiosion reunaa ohjeen mukaan vaikka jo virkkaamalla reunan teinkin.

3 kommenttia:

  1. Tämä on hieno! Tuli ihan tarve kaivaa puikot esiin!

    VastaaPoista
  2. Ihana kauluri ja varmasti lämmittää hyvin =))

    VastaaPoista
  3. Reunaan virkataan kiinteitä silmukoita (x) toisella kerroksella joka toinen silmukka korvataan ketjusilmukalla (o) viimeisellä kerroksella 3ketjusilmukkaa(ooo) ja niiden juureen pylväs (__,_) samansuuntaisesti, se yhdistetään kiinteällä silm. yhden ed.kerroksen ketjus.lenkin ylittäen seuraavaan. Suosittelen kuitenkin 4 ketjusilmukkaa ja pitkää pylvästä, niin ei kiristä reunasta.(Pylväs=1 langankierto koukulle, pitkäp=2 langankiertoa, ja lanka aina kahden läpi ja taas kahden läpi)

    VastaaPoista