perjantai 21. huhtikuuta 2017

Mansikkasukat

Mansikkateema jatkuu sukkien muodossa. Koska minulla ei ole sitä Novitan lehteä jossa on mansikkasukkien ohje, niin suunnittelin itse mallin Pinterestistä ym. löytyneistä kuvista. Vähän sieltä, vähän täältä. Kun en tykkää lukea ohjeita enkä aina edes ymmärrä lukemaani niin siksikin on parempi tehdä omalla mallilla. Sukansuu on aloitettu luomalla silmukat puikolle ja koukulle samanaikaisesti. Ohjeen otin Puikkomaisterin yksistä sukista mutta youtubesta löytyy myös ja tietysti lontoonkielellä selostettuna ettei siitä mulle ole mitään apua.
Kun noita mansikoita aloin neulomaan niin yhdistelin eri kuvista mansikan yläosan, mansikan ja sukan pohjan vielä eri paikasta. Kantapäähän kun pääsin niin vähän tuotti ongelmaa tuo pariton mansikoiden määrä mutta selvisin siitäkin.
Nyt joku Novitan ohjeella neulova varmaan viilaa pilkkua kun mun sukan pohja on melkein samanlainen kuin Novitan ohjeessa. Tosiasiassa en siinä vaiheessa edes ollut nähnyt millainen pohja on Novitan ohjeessa kun omaani hain kuviota. Olinhan toki nähnyt useammatkin mansikkasukat eri kuvioilla ja löysin itseltäni yhden kinnasmallin jonka kämmenpuolen kuviolla päätin sitten sukan pohjan neuloa.
Käyttämäni langat ovat ohuita joten neuloin 2½:n puikoilla ja siltikin tuli mun jalkaan vähän löysät. Sopivat siis pullukkajalkaisellekin. Omani kun on pitkä ja kaita ja matala. Valkoinen on nimetöntä lankaa mutta koostumus 75% villa ja 25% polyamidi. Punaisessa langassa sama koostumus ja vihreässä merinovilla/nylon. Yhteiskulutus langoissa 70g.
Neuloin sukat peräkkäin joten ekassa meni paljon pidempi aika kuin toisessa johon voin jo käyttää muistiinpanojani. Kärjessä nauhakavennus ja ihan kärki lopetettu silmukoimalla 10+10 silmukkaa yhteen.

10 kommenttia:

 1. Ihastuttavat mansikkasukat kuten tuolla alempana pusero.
  Molemmat toti kauniit.

  VastaaPoista
 2. Todella herkulliset mansikkasukat!

  VastaaPoista
 3. Kyllä oot hyvin suunnitellut mansikat, tekevä osaa ja oppii. Tuollainen ristipilkullinen pohja/kämmen on ihan yleinen eli ei voi kukaan herneitä saada. Eihän kuviot oo kenenkään omia, tai noh jos nyt vielä pystyy ihan uuden keksimään niin sitten ehkä . .

  VastaaPoista
 4. Oi miten suloisen mansikkaiset sukat olet neulonut.

  VastaaPoista
 5. Voi, miten kauniit ja harmoniset sukat! Tuo mansikkakuvio on hieno.

  VastaaPoista
 6. Kauniit ovat. Kymmenen pistettä siitä että kehittelit mallin ja ohjeen itse. Kyllä noilla kelpaa jo terassilla harjotella kesää. Ostaa vaikka kaupasta mansikoita tunnelman virittäjäksi. Ja kyllähän se kesä ja mansikat sieltä tulee, niin olen päättänyt.

  VastaaPoista