tiistai 29. joulukuuta 2015

Joulukalenterisukat ja Ditherit

Tässä viimeiset valmistuneet sukat tämän vuoden puolella. Noita vaaleapohjaisia joulukalenterisukkiahan neulottiin joka päivä aina jonkun tietyn kerroksen verran. Pari päivää ennen aattoa oli pakko jättää nämä huilaamaan että sain valmiiksi nuoremmalle tytölle lupaamani Dither-sukat.
Vasta eilen sain neulottua kantapäät minulle ihan oudolla tyylillä. En ole koskaan tehnyt tuollaisia kantapäitä jotka neulotaan jälkikäteen. Ihmeesti ne vaan istuu jalkaan, ei voi valittaa.  Eipä voinut välillä sovitella kun ei ollut kantapäälle tilaa. Muutenkin tulivat niin piukeat että saa rasvan kanssa vetää jalkaan. No tiedänhän minä että kyllä ne löystyvät kun vähän aikaa pitää. Vaaleutensa vuoksi parasta olisi ottaa yösukiksi käyttöön. Meillä ei koskaan ole niin puhtaat lattiat että uskaltaisi valkoisilla sukilla kävellä.
En jaksanut ihan noudattaa sääntöjä kun muutenkin meni turhan kauan valitessa kuvioita ja lankoja niihin. Itselleni kun tein niin otin tottakai sen värisiä lankoja että omaa silmää miellyttää. Tottakai kuviotkin sai itse valita. Minä käytin Fair Islen neulemallit-kirjaa kun sieltä niin sopivasti löytyi jo valmiiksilaskettuja mallikuvioita. Bloginpitäjät Neulisti ja Vyyhti vaan antoivat osviittaa. Lankoja meni siis 92g:n verran ja neulottu 2½:n puikoilla, tosin kolmoset olisivat olleet sopivammat. Kirjoneule kun aina vetää kasaan, ainakin minulla.
Äidin vanhat vasemmalla ja tyttären uudet oikealla
Sitten nämä Ditherit. Mallihan oli minulle tuttu jo viimesyksystä kun tein omat sukkani sillä. Tyttö vaan halusi samanlaiset. Taisivat olla hänenkin mielestään kauniit. Samat langat käytössä kuin omissanikin eli punasävyinen on Neuleunelmien lankaa ja ruskea Heritagen. Paino sukille 70g ja neulottu 2½:n puikoilla paitsi kärki 2:n ettei jäänyt harvaksi.
Vielä tähän loppuun nurjat puolet molemmista sukista ja uuden vuoden toivotus.

13 kommenttia:

 1. Todella upeita sukkia kaikki. Pitäisikin innostua neulomaan jotain.

  VastaaPoista
 2. Sukissasi näkyy hienosti kuviot, kun on vaalea pohjaväri. Tämä oli todella kiva kalenterijuttu. Innostuin ensimmästä kertaa minäkin ja sukkani ovat myös valmiit. Hiukan ovat ahtaat pohkeista, kun en tajunnut lisätä silmukoita siinä vaiheesa.

  VastaaPoista
 3. kalenterisukat on ihan mahtavat ja komiat on nuo toisetkin.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia. Minullakin on kalenterisukissa pohjavärinä valkoinen, missähän niitä uskaltaa käyttää:)

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuli nätit sukat ja valkoinen korostaa kauniisti hempeitä värivalintojasi. Pohjenostoista ei nyt mainittu kalenterissa, kun aikaisempina vuosina niistä on ohje jo ollut. Mun sukissa on harmaa pohjaväri, mutta eihän se niin näyttävä ole kuin valkoinen.

  VastaaPoista
 6. Hienot kalenterit sinullakin, omiini laitoin pohjaväriksi beessin jotta olisivat vähän käytännöllisemmät ja muistin tehdä niitä levennyksiäkin.

  VastaaPoista
 7. Ihania sukkia kaikki..
  Oikein onnekasta vuotta 2016!!!

  VastaaPoista
 8. Kauniita sukkia! Hyvää tulevaa vuotta sinulle myös!

  VastaaPoista
 9. Kauniit sukat. Oikein hyvää uutta vuotta sinnekkin!

  VastaaPoista
 10. Ihanan pirteitä sukkamalleja. Tosi kivoja. Kyllä nyt on sukille käyttöä näillä pakkasilla.

  VastaaPoista