maanantai 14. heinäkuuta 2014

Vaaleanpunainen pieni hartiahuivi

Iski viimeviikon puolivälissä hirveän inspiksen että joku pikainen huivi täytyy saada puikoille. Noissa pyöreissä pöytäliinoissa on usein niin kauniita malleja että niitä voi hyvinkin käyttää huivin malliksi.
Tästä lehdestä bongasin kaksikin pyöreän pöytäliinan mallia ja toisen niistä hyväksyin. Piti ottaa alkuun puolet luotavista silmukoista mutta joku meni pieleen kun ei tullutkaan puolikasta huivia. Tai no puolikas ja puolikas. Kyllähän se pingotettuna puolikkaan täyttää mutta suunnitelma oli toinen.
Lankana on Dropsin BabyAlpaca Silk ja lankaa kului 75g. Neulottu 3,5:n suorilla bambupuikoilla. Aika pieni tuli kooltaan, vain 38cmx100cm. Juuri sopiva tuohon niskaan, joka mulla aina palelee. Vähän oli hankalaa kun olen jo niin tottunut pyöröillä neulomaan ja nyt tuntui että aina otti johonkin kiinni nuo pitkät puikot. Reunaan neuloin muutaman kerroksen lisää jatkamalla tuota mallikuviota. Kun sain ohjeen selvitettyä, niin nyt voisinkin ottaa jotain ohutta huivilankaa ja suuret puikot, että tulisi harvempaa jälkeä.
Jossain välissä iltasella selvittelin vanhoja tikkuisia pellavalankoja. Ne kyllä pölisivät niin pahasti että sisällä olisi ollut ihan mahdoton niitä työstää. Muutaman vyyhdin otin ja vyyhditin uudelleen. Pellavahan on kuivana aika herkästi poikkimenevää, joten tuli paljon tuommoisia 15-20m:n pätkiä. Ihan hyvä olisikin selvittää loputkin jos meinaan niistä joskus jotain kutoa kangaspuissa. Aikaa meni ja olisi mennyt tupakkiakin jos polttaisin.

Nyt on sitten tullut suomennoskin siihen Dreambird-huiviin, että uskaltaa moni kielitaidotonkin tarttua malliin.

5 kommenttia:

 1. Aika upea huivi/puolikas pöytäliina!

  VastaaPoista
 2. Mie kateellisena ihailen tuota huivia, neulomalla en huivia aikaseks saa, yrittänyt olen ja voi ei ei siitä mitään tuu.

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kaunis ja herkkä huivi!

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja hyvä idea pöytäliinasta mallia.

  VastaaPoista