perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kesäkuun ensimmäiset mansikkasukat

Kesäkuu täytyy aloittaa mansikkasukista kirjoittamalla vaikka nämä valmistuivatkin jo viimekuun puolella eli toukokuun viimepäivillä. Tämä malli on tuttu jo viimekesältä jolloin muutaman parin neuloin. Novitan malli ilmestyi samoihin aikoihin mutta kun en siihen niin mieltynyt niin suunnittelin oman. Joku voi sanoa että matkittu on mutta niinhän se on monessa muussakin työssä.
Ei näissä mun sukissa ole muuta samaa kuin mansikat jotka ovat erilaiset ja pohja on melkein sama mutta kuitenkin eri. Silloin kun omiani suunnittelin niin en ollut nähnyt Novitan sukkia kuin vilaukselta jossain ja pohjaa en ollenkaan että oli sattumaa että melkein samanlaiset tulivat.
On näissä aika kova homma kun pitää kuljettaa kaikkia kolmea lankaa koko ajan mukana ettei tule turhia päättelyjä. Nuo mansikat kun ovat limittäin niin täytyy aina miettiä jo puoli kuviota ennen että missä kohtaa sen langan sitoo ettei kiristele.
Langankulutus on samaa luokkaa sukkaparissa kuin viimekesänäkin eli pari painaa 71g ja neulottu 2½:n puikoilla. Olen vaihdellut noita valkoista ja vihreää lankaa mutta metrimäärä on kaikissa sama eli se 100g/420m.

5 kommenttia: