perjantai 25. toukokuuta 2018

Viiden lehden tossut Stepistä

Raitaisten väliin piti neuloa yhdet äkkiä valmistuneet tossut paksummasta langasta mitä yleensä käytän. Tämä kerä on tullut jossain huutopaketissa ohkaisempien lankojen mukana. En oikein osaa käyttää paksuja lankoja kun ohuet tuntuvat käsiin ja jalkoihinkin paremmilta.
Ei tämäkään pari ilman purkamista valmistunut. Viimesunnuntaina neuloin ekan sukan melkein valmiiksi. Kun olen tehnyt kyseisellä ohjeella vain huovutettuja tossuja ja yhdet akryylilangasta niin kuvittelin että silmukoita voin vähentää ettei tule liian suuret. No niinhän siinä sitten kävi että tuli pienet omiin jalkoihin. Ajattelin ensin että teen parin sille ekalle mutta äkkiä se purkaminenkin kävi ja aloitin silloin illalla uudelleen jo seuraavan yritelmän.
Vaikka hidas olenkin niin tuollainen tossu sentään paksusta langasta valmistuu päivässä. Piti kuitenkin muokata ohjetta omiin jalkoihini sopiviksi. Vaikka minulla on suuri jalka niin se on vaan pitkä, kaita ja matala. Siksipä tuo remmin osuus on ohjeessa mulle liian pitkä. Mietin että miten saan sen lyhennettyä että tuo kolo tuossa jalan päällä pysyy sopivana. Pohja on toinen missä tein muutoksia ohjeesta poiketen.

Aikamoiset kurpposet ovat ilman jalkoja. Ei noita voi kostutettuna oikein painon allekaan laittaa. Eikä tarvitsekaan kun laittaa suoraan jalkoihin. Tossupariin meni lankaa 57g ja neuloin 3:n puikoilla. Lankaahan tuossa isossa kerässä on 150g joten siitä saa vielä kaksikin paria jos tekee vähän pienemmässä koossa kuin oma jalkani.

1 kommentti: