tiistai 12. huhtikuuta 2016

Sari-sukkaset

Mikä siinä on että tällainen monimutkainen kuvio viehättää minua ja saan paljon nopeammin valmiiksi kuin jonkun yksinkertaisen mallin. Tässäkään parissa en ehtinyt oikeastaan kyllästyä yhtään.
Malli ja ohje löytyy Puikkomaisterin viimesyksynä ilmestyneestä sukkakirjasta ja nimihän on tuolla otsikossa. Vähän poikkesin ohjeista kun en yleensäkään jaksa niitä lukea. Mallikuvio on mulle se tärkein juttu, muun voi soveltaa. Ohjeet kun ovat maisterin valmistamia, niin niistä löytyy aina joku juju josta tykkään. Tämä oli vasta toinen malli kirjasta ja lisää aion neuloa.
Minulla kun on aina ongelmia noissa kirjoneuleissa siinä etten arvaa laittaa silmukoita mitään suuria määriä. Sitten tulee niin pieniä sukkia tai kintaita ettei aikuisen jalkoihin ja käsiin mahdu kuin kiskomalla. Tässäkin mallissa aloitin tuon sukan suun pienemmällä silmukkamäärällä kun ajattelin että tulee oikein lörppäsukat mun varsannilkkoihin. Lisäsin sitten kiltisti silmukoita oikeaan lukuun ennenkuin alkoi tuo kirjoneule.
Yksi töppikin kävi toisessa sukassa. Olin neulonut varren lyhyemmäksi ja kantapää oli jo kääntövaiheessa kun aloin mittaamaan että tulee yhtä korkea kantalappu. Eihän siinä muuta kuin kantapää purkuun ja jatkoa varrelle.
Tässä taas väreinä mun lempparit ja vihreä on Dropsin Fabelia ja punainen Lidlin samanpaksuista sukkalankaa. Punainen vain näyttää ihan pinkiltä, ainakin omalla näytöllä. Oikeasti se on lähempänä tiilenpunaista. Neulottu 2½:n puikoilla ja sukat painaa 73g.
Nurja puolikin tulee ihan esittelykelpoinen.

7 kommenttia:

 1. Upea sukka, päältä että sisältä :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat sukat! Voi käyttää vaikka molemmin puolin;)

  VastaaPoista
 3. Taas upeaa kirjoneuletta. Ehkä ne valmistuu siksi nopeammin kun koko matkalle riittää tarpeeksi haastetta ja mielenkiintoa.

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat jälleen kerran. Onpa siistiä jälkeä myös nurjalla puolella =))

  VastaaPoista
 5. Jaa tältä näyttää min nimikkosukat. :)

  VastaaPoista