tiistai 5. huhtikuuta 2016

Parit huovutetut tossut

Tein viikonloppuna taas huovutusharjoituksia ja hyvin kävi. Laitoin kahdet tossut ja pari froteepyyhettä koneeseen. Vain lyhyt ohjelma, lämpötila 40 astetta ja linkous tapissaan.
Nämä liilat tossut olin neulonut jo viime kesänä, enkä millään meinannut löytää tuota ainokaista kuvaa jossa toinen tossu valmiina ja toista vasta aloitellut. (Tuo huivi ei kuulu tähän mitenkään, kas kun olin ottanut yhteiskuvan.) Tykkään niin siitä 5-lehden tossusta että se malli tahtoo useasti puikoille kun huovutettavia teen.
Neuloin ihan melkein niillä silmukka- ja kerrosmäärillä kuin alkuperäisessä ohjeessa on. Kyllähän sitä vähän arveluttaa kun ottaa koneesta pois semmoisia pieniä käppyröitä että tuleekohan noista aikuisten jalkaan sopivia ollenkaan. Tuurilla on menty tähän asti ja kaikki huovutetut tossut on mahtuneet mun isoon jalkaan.
Lankana on siis Cascade Yarnsin Cascade 220, 100% Peruvian Highland Wool, 100g/200m. Tossujen paino 80g ja neulottu 4:n puikoilla yksinkertaisesta langasta.
Toiset tossut sitten mikrotuelleni ja ne on neulottu Novitan Puro Iltanuotiosta. Ihan vain perussukan mallilla, ilman vartta ja poika vähän harmittelikin kun on niin lyhyt varsi. Lankaa meni 120g ja neulottu myös 4:n puikoilla.
Aika hyvin meni raidat tasan vaikka tuossa toisessa tossussa oli solmu jonka jälkeen väri muuttui ihan toiseksi kantapäässä. Ei ole tarkoituskaan että tulisivat ihan presiis samanlaiset.
Neuloin summassa pitutta lisää näissä Puro-tossuissa kun pojan jalka on kokoa 43 ja aika kapea. Tuo viivotin on 20cm pitkä, näkee siitä miten pitkä tossu on ennen huovutusta. En vielä ommellut nahkapaikkoja pohjiin. Kestää ne vähän aikaa kävellä ja parsin sitten jollain polyamidia sisältävällä langalla kun reikiä tulee.

4 kommenttia: