lauantai 9. huhtikuuta 2016

Hattarainen

Suunnitella täytyy vaikka ei ole yhtään suunnittelijan vikaa. Tai jospa se on siinä ettei jaksa perehtyä enempää kuin hakemaan langan ja puikot ja sitten neulomaan. Kun edes osaisi yhdistää joitain kauniita mallikuvioita yhteen, niin jo näyttäisikin joltain. No tulihan tästä sellainen kepeä kesähuivi ja reuna on kaunis omasta mielestänikin.
Tähän huiviin yhdistin kahta eri mallia, nimittäin Annis-huivin suoran osuuuden, lisättynä silmukoita ettei tulisi niin pieni. Tuo reunapitsi on pöytäliinan ohjeesta, kirjasta Modern lace knitting: Marianne Kinzel. Täytyy kiitellä Pitsisukka Merviä kun on saanut minut innostumaan noista lontoonkielisistä pitsikirjoista. Enhän minä edelleenkään ymmärrä kieltä mutta mallikuvioita senverran että pystyn niilläkin neulomaan.
Lanka tässä huivissa on Zeldan käsinvärjäämä "Hattarainen", josta siis otin tuon otsikon. Ihanaa 70% merinovillaa ja 30% silkkiä, 100g/600m. Tähän huiviin meni 80g ja neuloin 3:n pyöröpuikoilla.
Seuraava huivi pääsi jo puikoille, nimittäin Heidi Alanderin "Nurmilintu". Olen sitäkin toisella silmällä jo jonkin aikaa katsellut ja eilen se sitten hyppäsi puikoille kun sopiva lanka löytyi ihan tuosta selän takaa.

9 kommenttia:

 1. Ihana huivi! Kyllä sinussa ainakin jonkin verran on suunnittelijan vikaa, kun osasit näin kauniin huivin suunnitella.

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis huivi, langan väri ja pitsimalli sopivat hyvin yhteen.

  VastaaPoista
 3. Ihana huivi! Niin osuva nimi huiville värin ja mallin puolesta.

  VastaaPoista
 4. Sopiva nimi. Kepeä ja kaunis, hempeäkin.

  VastaaPoista
 5. Huivi on niin kevyt ja kesäinen.

  VastaaPoista
 6. Ihana ja niin keväisen hempeä =))

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis huivi! Hienosti yhdistelty erilaisia ohjeista. Tuo reunapitsi on kyllä aivan älyttömän kaunis, tuo hieman mieleen Emily Rossin Harunin. :)

  VastaaPoista