torstai 3. syyskuuta 2015

Punaiset maissisukat

Juu, onhan nämä sukat jo muutaman päivän olleet valmiina mutta päättelin vasta tänään. Lankana siis tekstiiliteollisuuden teetee poppari, 100 % maissi. Neulottu 3:n puikoilla vaikka vyötteessä suositus 5. Enhän minä noin paksuilla seipäillä osaa neuloa kuin pitsihuivia jos sitäkään. Olipa hankalasti neulottava lanka, monisäikeisyyden vuoksi. Lankaa meni sukkapariin melkein 100g eli kaksi kerää. En sitten osaa sanoa että kestääkö nuo edes yösukkana kun nöyhtäsivät jo neuloessa niin kovin. Voi olla että oli huonokin valinta tehdä sukat.
Tuon päälliosan mallikuvion otin Lesley Stanfieldin kirjasta Kauneimmat neulemallit nro 192. Samalla kuviolla on moni nyt neulonut sukkia, kuka ylhäältä alas tai alhaalta ylös ja kaikilla oma nimitys sukille. Kaunishan se kuvio tosiaan onkin. Minunkin pitäisi varmaan keksiä omille sukilleni nimi. Neuloin kantapään ja varren omalla ohjeella kun on tuo sisälukutaito vähän hakusessa muiden ohjeissa.
Tein kantapään alle vahvistettua jonka lopetin siinä käännöksen jälkeen. Tuli aika korkea kantapää mutta yleensä se taitaa olla liiankin matala. Ajattelin neuloa sukan takaosaan samanlaisen mallikuvion kuin jalan päälläkin, mutta tuntui että "ahistaa", joten tyydyin sitten tuohon 1n, 1o kiertäen-neulokseen.
Vaikka mulla itsellä on iso jalka, 40-41, niin nämä sopii vieläkin isompijalkaiselle eikä varmaan purista varpaita.

Eipä vieläkään helpolla valmistunut kantapää ja nyt odottavat seuraavat sukat sitä kantapään tekoa varpaista varteen. Tuolla pari kirjoitusta takaperin on ne vihreät sukat jonossa odottamassa sitä kantapääinspiraatiota.

4 kommenttia:

  1. Nätit sukat. Hyvä, että kerroit langan olevan hankalaa. En joudu kiusaukseen kokeilla. Sen sijaan tuo varpaista varteen on kyllä listalla aina vain. Joskus rupean siihen perehtymään.

    VastaaPoista
  2. Kauniit tuli sukistasi! Toivotaan nyt että ne edes unisukkina kestää ettei mene työ hukkaan.

    VastaaPoista
  3. Kerro sitten, lähtikö väriä yhtä jarkyttävästi, kuin omasta topistani jonka tein samasta langasta. Olin aika karu näky, kun festareilla sattui sadekuuro...

    VastaaPoista