keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Kesän muistot

Kun tuossa elokuun lopulla esittelin keskeneräisiä neuleitani, niin pikkuhiljaa alkaa osa valmistua. Oikeastaan on hyvä että on montaa aloitusta, ei tarvi pähkäillä että mistä jatkaa. Tykkään niin tuolla Pinterestissä seikkailla kun sieltä löytyy mitä kauneimpia töitä. Näiden sukkien mallipiirroskin sieltä löytyi. Eihän niissä mitään merkkien selostuksia ole mutta arvaamalla saa ihan samannäköistä neuletta tulemaan.
Lankana Dropsin Fabel UniColour ja yksi 50g riitti kun aloitin sukat varpaista. Jäi vielä pari metriä tähteeksikin, parsintalangaksi. Neulottu niillä mun vakio 2½:n puikoilla. Kun en ole perehtynyt siihen "looppaamiseen", niin teen useasti molempaa sukkaa samanaikaisesti ihan normipuikoilla. On se ihan kiva saada molemmat sukat valmiiksi yhtäaikaa. Vaikka aloitus on kivaa, niin saman sukan toisto heti perään ei sitten enää niin kivaa olekaan. Riippuu tietysti mallista ja langastakin.
Eihän siinä varpaista aloituksessa mitään ongelmaa olekaan kunhan kiertää lankaa kahden puikon ympärille ja aloittaa neulomisen. Alkulisäyksien jälkeen hetken kulkee ihan mukavasti, vielä kiilalisäyksien ajankin mutta sitten alkaa tökkimään. Se kantapää on vaan jotenkin vaikea neuloa vaikka ohjeita löytyy kun jaksaa vaan hakea. Olen niin kaavoihin kangistunut tuossa kantapääasiassa kun sitä on niin kauan samalla tavalla tehnyt. Ei silloin mun nuoruudessa mitään varpaista aloitettuja sukkia tehty.
Vähän on haikea olo kun tämä mun "mikrotukeni" lähti kotoa pois, töihin tuonne pääkaupunkiseudulle. Mistä minä nyt avun otan kun tulee joku ongelmakohta. Itse se kai yritettävä ensi alkuun pärjätä ja opeteltava ongelman ratkaisu.

7 kommenttia:

 1. Johan on kauniit sukat ja väri juuri oikea tuohon malliin. En itse ole uskaltanut vielä varpaista aloittaa sukkaa juuri tuon kantapää-asian takia =) Tuntuu etten kuitenkaan osaa sitä.
  Minullakin mikrotuki asuu monen sadan kilometrin päässä, puhelimella yritän välillä neuvoja saada. Suurimman osan ongelmista olen joutunut kuitenkin kokeilemalla ratkaisemaan ja ihme ettei kone ole hajonnut vielä =)

  VastaaPoista
 2. Todella nätit sukat! Mikro- ja muiden tukien lähtö on aina haikeaa.

  VastaaPoista
 3. Ihanat koivusukat! :)

  Onnekseni olen miltei koko ikäni puuhastellut tietokoneiden ja muiden laitteiden kanssa, niin mikrotuelle ei niin paljoa löydy käyttöä. Silti välillä pitää kysäistä jostain asiasta nörttipoikaystävältä, ihan vaan varmuuden vuoksi. :P

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanat sukat ja kaunis väri.
  Noi tukihenkilöt ovat tosi tärkeitä. Ilman omaani olisin ollut monesti hukassa. Olemme myös joskus ratkaisseet ongelman puhelimessa. ..Jollain lailla, vaatii kuitenkin sitkeyttä ja pitkää pinnaa siis tukihenkilöltä...

  VastaaPoista
 5. Olen käynyt jo useamman kerran ihailemassa sukkiasi, mutta tabletilla lukiessa on niin hankalaa kommentoida (tai ainakaan mie en osaa tehdä sitä helpolla tavalla). Olet neulonut todella kauniita sukkia!!!! Tämä koskee siis myös aiemmissa postauksissa olevia.

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja mikä väri! Tykkään:)
  T:Mustakissa

  VastaaPoista