lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisjuttua

Enpä muista mistä blogista luin, että K-Citymarketista oli saanut ostettua Kool-Aid-mehujauhetta. Tämä oli tapahtunut joskus tammikuussa vaikka minä luin siitä vasta tässä pari viikkoa takaperin.

Eilen sitten suunnistin kauppareissulla K-Cityssä ensin mehuhyllyn luokse mutta eipä siellä mitään Kool-Aideja näkynyt. Sitten vaan sattumalta katselin semmoisen hyllyn tavaroita mitkä olivat Amerikasta peräisin. Siinähän se purkki odotti noutajaansa yhdellä hyllyllä. Eikä tosiaan ollut kuin yksi ainoa purkki. No minähän olin tyytyväinen siihen yhteenkin. Oli niitä varmaan useampikin ollut kun hyllyn reunassa oli sentään hintalappu, 6,95 euroa. Aika edullista verrattuna niihin pikkupusseihin kun tässä purkissa on jauhetta 538g.

Kun tuosta purkista tulee punaista niin vielä kun jostain saisi samankokoisen purkin vihreää juomajauhetta, niin pääsisin värjäämään niitä itsekehrättyjä valkoisia lankoja.
Neuloja on ollut vallan laiska tällä viikolla, eikä mitään valmista syntynyt. Mites sitä valmista syntyisikään kun aina vähän väliä joutuu purkamaan ja karvainen lanka ei sovinnolla purkaannu. Pelkään jo sitäkin että kohta ei langassa ole niitä karvoja ollenkaan kun monta kertaa edestakaisin vekslaa.

Näihin Pääsiäistunnelmiin tarjoan pienet munat jotka oli varattu virpojille mutta saadaan syödä ihan omalla porukalla. Pajunkissatkin jäi hakematta mutta kasvakoon seuraavaan vuoteen.

11 kommenttia:

  1. Enpäs ole ennen tiennytkään, että tuota Kool-Aidia saa noin isoissa purkeissa, tuostahan riittää vaikka kuinka moneen värjäykseen.
    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Vau! Pitääkin alkaa käymään Cittarissa. Missähän hyllyllä noita myydään, mehuhyllyilläkö?

    VastaaPoista
  3. Täytyykin katsastaa Prismankin Ameriikan hyllyt uudestaan, aina vaan jään tuijottamaan sitä Bob Marley limua, tiedä mitä muuta siellä olisi...

    Pääsiäisiloa!

    VastaaPoista
  4. No joo, minä sen taisin kirjoitella viime vuoden puolella.. harmittelin ettei ollut muuta kuin mansikkoo... mutta halvemmaksi tulee kuin ostaa melkein euron pussin n. 4 g.... mutta mitäs me värjärit....

    VastaaPoista
  5. Virpomismunia täälläkin syödään kun vain yhdet (3) noidat kävi.
    Ai vielä KoolAidilla värjätään, mä luulin että se buumi on jo mennyt.
    Mä kokeilin mämmin kanssa nyt vaniljakastiketta ja hyvää on silleenkin, mutt kyll oikea kerma on kaikista parasta. Huomenna ajattelin kokeilla mämmipirteloä kun nyt olis aineksia semmoseen, jädee ja kermaa ja vaniljakastikkeen loput vois heittää mukaan.
    Hyviä pääsiäisen pyhiä!

    VastaaPoista
  6. Mä voin heittää sellasen vinkin tohon purkki Kuuliin että siinä on sokeri mukana! Joten langat ovat ihan HULLUN tahmeita kun tuolla värjää! Pesemistä riitti ja tuntuu ettei sittenkään tahmeus lähtenyt. :(
    Että ennen kuin värjää 700g lankaa tuolla niin kuin minä tein niin kannattaa miettiä. Mulla meni loppu jauhe Jelloshotteihin ;)

    VastaaPoista
  7. Mulla on harmaa kuva lapsuudesta 70-luvulta että jostain pussimehuaineesta tehtiin mehua, mutta ei sen kummempaa. Tossa peikkotytön vinkkiä pitää testata, ensin sillä pussimehuaineella ja sitten tuosta isosta purkista että onko niissä eroa, äsken yritin sihdata niitä tekstejä toisiinsa että onko niissä eroa...

    VastaaPoista
  8. Hei !
    Arpaonni suosi sinua ekoissa arpajaisissani..... Käypä vilkaisemassa blogiani.

    VastaaPoista
  9. Paljon kiitoksia kun kerroit selkäkommenttisi! Kaipaan vertaistukea, kun tuntuu että on asian kanssa aikamoisen yksin. Minullakin hermokipu vaikuttaa vasempaan jalkaan voimakkaasti, ja välillä kävely on vaikeaa, kun jalka on osittain tunnoton/puuduksissa, mutta silti kivulias. Päivät vaihtelevat kipujen kanssa, välillä onneksi tulee hetkiä ettei satu mihinkään. Kyllähän tämä vaatii aikaa, ja tottumisesta asiaan.

    VastaaPoista
  10. En olekaan purkkijauheeseen vielä törmännyt missään kaupassa. Hyödyllinen tieto tämäkin:)

    VastaaPoista
  11. Hmm, minä luin jostain keskustelupalstoilta viime joulun aikaan ettei tuo purkissa oleva jauhe sovi lankojen värjäykseen, kun siinä on sokeria. Mutta en ole itse testaillut, ostin niitä pikkupusseja.

    VastaaPoista