lauantai 16. maaliskuuta 2013

Africankukkia ja pitsineulosta

Nyt on vaan taas keskeneräisiä käsitöitä mutta ajattelin että tulee niin pitkä bloggausväli, jos en jotain kirjoittele. Levitin tämän Africankukkakedon olohuoneen matolle että näin paljonko sillä on kokoa tällähetkellä. Molemmissa päissä on niitä irtonaisia kukkia, jotka olen viimeisen vuoden aikana virkkaillut. Tuossa kokoa on siinä 120x160cm. Ajattelin että pituutta saisi valmiissa peitossa olla ainakin mun oman pituuden verran eli 170cm, ettei varpaille tule kylmä päiväunien aikana.
Lankoina on ollut aika paljon vyötteettömiä ja osin varmaan sitten akryylilankojakin. Jonkun verran NovitaFloricaa ja Nallen paksuisia lankoja. Suurin osa on kyllä villalankoja, joten siinä sivussa menee kyllä akryylikin kun kaikista ei osaa langan pehmeyden takia sanoa mitä se on. Koska langat ovat ohuemman puoleisia, olen virkannut yhden pylväskerroksen enemmän, muuten olisi tullut niin pieniä kukkia, ettei peitto valmistuisi ikinä. Alkuperäisessä englanninkielisessä ohjeessa oli tehty näin, niin minä myös. Piti linkittää se blogi mutta enpä löytänyt enää.
Minun peittoni on oikein sekametelisoppa mutta kuvastanee tekijää. Nyt pitäisi vaan ottaa oikein loppukiri ja tehdä valmiiksi. Kun tuo peiton ulkoreunakin täytyy vielä jotenkin viimeistellä ja se ei ole ollut mielessä että miten ja millä langalla ja värillä.

Vastapainoksi painavalle peitolle piti ottaa puikoille oikein hempeää ja pehmeää. Ihanan mohair/silkkilangan olen ostanut Susulta jo joskus viimevuonna ja aina välillä ovat kerät pyrkineet pois lipaston laatikosta. Mallista on tainnut myös olla puutetta mutta nyt löytyi. Selasin Haapsalu sall-kirjaa ja sieltä Pajulehekiri-mallikuvio pyrki esille muita pontevammin.
Tuosta kuvasta nyt ei saa mitään selvää mutta tulipa mieleeni että varjokuva kuviosta olisi kiva. Tämä tuleva pusero jäljittelee edellistä samankaltaista, jonka olen melkein loppuunpitänyt. Sehän oli Annan suunnittelema. Ei se rikki ole vielä mistään mutta kainaloiden kohdilta ovat karvat hävinneet, (siis puserosta, ei minulta). Kyllä se vielä arkipuserona menee. Tämä uusi on alkuun sitten pyhäpusero.

24 kommenttia:

 1. Upea peite tulossa. On tuossa virkkaamista.

  VastaaPoista
 2. Oi miten paljon afrikan kukkasia! Ja mitkä värit, tykkään niistä ihan hirmuisesti <3

  Kaunista ja herkkää on tuo pitsineuloskin, ei sen puoleen :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan värikäs kukkaketo! Ja niin kaunista pitsiä!

  VastaaPoista
 4. komea peitto tulossa. Mä oon täyttänyt yhdellä värillä ne syvimmät reunamontut ja toisen aaltoilevan reunan jättänyt rauhaan. Voi virkata puolikkaitakin, mutta se oli mielestäni liian työlästä

  VastaaPoista
 5. Afrikankukkapelto :) Upea peite valmistumassa.
  Kiva kuva puseron helmasta.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana peitto tuli, nams mitä värien juhlaa!

  VastaaPoista
 7. Mitä silmäni näkevätkään?!?! Ihana peitto tulossa!! :)

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka upea kukkaketo! Tykkään sen värikkyydestä. Haaveilen itsekin sellaisesta, langat on odottamassa, aikaa vaan ei tahdo löytyä.

  VastaaPoista
 9. Mahtavan värikäs peitto on tulossa :)

  VastaaPoista
 10. Tuosta peitosta tulee kyllä upea!

  VastaaPoista
 11. Ihanan kaunis peitto tulossa. Todellakin koukuttavaa noiden kukkien virkkaaminen ja miten kivasti sinne saa kaikki nöttöset upotettua.
  Oliskohan "kukka"-osoite tämä: http://heidibearscreative.blogspot.fi/2010/05/african-flower-hexagon-crochet-tutorial.html, ainakin siellä on hyvät ohjeet kukkaan.

  VastaaPoista
 12. Kyllä on kaunis peitto tulossa ja on niin hempeän kevyttä pitsineulostakin tulossa!

  VastaaPoista
 13. Ihanan värikäs peitto tulossa! Samoin puseron alku näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
 14. Oi miten iloinen tuosta peitosta tuleekaan.

  VastaaPoista
 15. Mutta sinun kukkasihan ovat vallan kauniita yhdessä, värikästä ja iloista, ei missään nimessä sekametelisoppaa!

  VastaaPoista
 16. Taas täällä, tässä toinen ohje kukkaan, myös suomeksi.http://www.kaspaikka.fi/virkkaus/virkattu_afrikkalainen_kukka.html

  VastaaPoista
 17. Upea peitto :). Itse tein kukista pallon, pikkasen pienempi töinen :DD. Kiva blogi, jään lukijaksi :).

  VastaaPoista
 18. voi miten ihana toi afrikkalaisista kukista tehty peitto! kumpa itsekin joskus tuohon pääsisin!

  VastaaPoista
 19. Voi taivahan talikynttilät miten kaunis kukkaloisto!!! Ai minäkö rakastaisin värejä??

  VastaaPoista
 20. Todella kaunis peitto!! ja niin ihana hempeä puserostakin tulee.

  VastaaPoista
 21. Aivan ihana pusero on tulossa ja kaunis on peittokin!

  VastaaPoista