sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Alpakkakirjoneule

Valmista tuli mutta ei kovin nopsasti. Sain tämän viimeisteltyä jo perjantaina kun luulin että eilen eli lauantaina olisin tätä jo tarvinnut. Minulla ei ole yhtään vaaleanpunaista pitkähihaista pooloa tai muutakaan samantyylistä puseroa joka olisi käynyt tuohon alle paremmin kuin kumpikaan kuvissa olevista.
Tuo pinkinpunainen kävisi muuten mutta pitäisi kaventaa hihoja kun ne on hitusen liian leveät. Toisaalta tuo poolo ei voi olla ihan ihonmyötäinen kun se on pelkkää puuvillaa ilman elastisuutta. Olen ostanut sen kirppikseltä ja maksoi 3€. Ihan vaikutti pitämättömältä.
Tämä musta oli silloinkin aluspuserona kun ensimmäistä samanlaista neuletta kuvattiin vähän runsas vuosi takaperin. Päivikki sanoi muistavansa tapauksen kun kirjoitin tuolla alempana että joku voi muistaakin mistä neuleesta on kyse. Mallihan on siis Garnstudion sivuilta Drops 122-41.

Muut langat ovatkin samoja Dropsin alpakkalankoja kuin siinä edellisessä samanlaisessa mutta tuo vaaleanpunainen on teeteen alpakkaa. Olin sitä joskus jostain ostanut 4x50g, joka riitti ihan hyvin ja jäi vielä tähteeksikin 15g. Jännäsin vähän siinä loppupuolella että riittääkö kun tein tuota suoraa sileää pitemmän matkaa kuin ohjeessa.

Tein numeroa suuremman kuin tyttöni pusero eli tämä on kokoa L. Tuntuu ihan hyvältä päällä eikä kinnaa kainaloista niinkuin silloin kun luulin sen numeroa pienemmän mahtuvan päälleni. Tämä minun neuleeni painaa 295g ja tyttöni 285g. Ihmettelin tuota pientä painoeroa kun sentään on erikokoiset neuleet. Metrimäärät sentään ovat melkein samat eri lankalaaduissa. Drops 165m/50g ja teetee 166m/50g.

Eilenillalla oli hetken semmoinen olo että mitä nyt. Olin siinä parsinut muutamat sukat eli virkannut paikat pohjiin. Sitten tuli mieleeni se Africankukkapeittoprojekti joka täyttää tänävuonna elokuussa jo 3 vuotta. Onhan se jo melkein koottu mutta ajattelin että vähän vielä suurennan sitä joillain kymmenillä palasilla. Minulla tahtoo nuo jotkut kivatkin työt jäädä joskus roikkumaan. Vielä pitäisi miettiä että miten sen reunan käsittelisin.

15 kommenttia:

 1. Tosi kiva pusero ja värit. Pituuttakin on kivasti, mä tykkään.

  VastaaPoista
 2. Kauniit värit ja kiva malli.Tykkään.

  VastaaPoista
 3. Hieno on neule! Kirjoneulettakin teet näemmä vauhdilla - toisin kuin minä....

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä, ja kauniisti istuva malli. :-)

  VastaaPoista
 5. Todella kaunis, ja varmaan lämpöinenkin.

  VastaaPoista
 6. Nätti neule, ja varmaan tosi työläs tuo kuviointi. Minulla on joskus ollut myös tuontapainen.

  VastaaPoista
 7. Voiku määki kerkeisin tommosen tekkeen...

  VastaaPoista
 8. Tuo väriyhdistelmä vaaleanpunainen ja tuo vihreä lemppareitani :D ihanaa kevään odotusta sinulle.

  VastaaPoista