lauantai 9. maaliskuuta 2013

Purkuhommia

Tämmöistä käsityötä tälläkertaa. Nopeammin tuli valmista eli kerämuotoon kuin toisinpäin eli neulomalla. Toinen pieni kerä on angoralankaa. Siksi vähän erinäköistä.
Kesti kolme vuotta toteuttaa tämä uhkaus. Siitä on just tämänverran aikaa kun kirjoitin vanhassa blogissani että aion purkaa moisen lärpäkkeen. Kun on ihana lanka mutta malli ei sopinut minulle, niin mikä siinä muu auttoi kuin purkaminen.

Siis tässä olomuodossa nyt purettu jakku. Aina välillä käy näin. En aio kastella lankoja vaan neulon suoraan uudelleen kun tiedän miksi tuon kerärykelmän tahdon muotoutuvan. Tuo lenkkialpakka on itsessään jo silmukallista eikä mitään tasaista, niin siksi en sitä kastele. Nyt harmittelen että miksi en silloin aikoinaan ottanut kahta kerää tätä vaaleanpunaista kun toisen valitsin vaaleanvihreänä. Mitähän silloinkin on päässä liikkunut vai liekö liikkunut mitään järkevää ajatusta.
Kaulurista on ollut puutetta jo pidemmän aikaa, joten sellaiseksi tämä ehkä muotoutuu seuraavaksi kun lanka on ihanaa eikä pistele kaulan lähelläkään.

Olen koittanut virkkailla niitä Africankukkia oikein urakalla että tulisi jotain valmistakin. Ajatus on vaan kuin tuuliviiri, mieli halajaa jotain uutta tekemistä. Joskus pitäisi saada joku vanhempi ja kauan keskeneräisenä roikkunutkin valmiiksi.

9 kommenttia:

 1. Hienoa, että sait purettua lenkkilangan. Olen ajatellut, ettei sitä voi purkaa.
  Tykkään tuosta langasta. Se on niin pehmeää ja lammintä

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tuota samaa lankaa ksisi vyyhteä, väri vain valkoinen. En ole mitään niistä vielä tehnyt.Taisi olla ponchon malli mukana, kun ne ostin. Kaunis väri tuo vaaleanpunainen.

  VastaaPoista
 3. Muuan vuosi sitten neuloin tuota lankaa ja laitoin ihan ohutta villalankaa toiseksi langaksi, siis kaksinkertaisella. taisi olla Lanettia. Kaulurin tein ja tuli ihana ja pehmoinen, isoilla puikoilla tietty. Tytär neuloi puseron yhdestä vyyhdistä, riittoisa lanka siis.
  Jännällä odotan mitä kivaa sie keksit noista neuloa.

  VastaaPoista
 4. Joskus vaan käy niin, että on pakko purkaa. Ihana väri langassa, kyllä siitä varmaan jotain kivaa vielä tulee.

  VastaaPoista
 5. Tulin oikein tänne tiedottamaan :)
  Kävin eilen Valintatalossa, joka on minun lähikauppa. Siellä oli nyt 1,50/kerä Puroa tarjouksessa. Oli hinta laskenut.

  VastaaPoista
 6. Rohkaistu vain mukaan neuleretriitteihin! Kyllä sieltä aina tuttuja löytyy! =)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vierailustasi blogissani, näin ohimennen vilkaisin blogiasi ja näyttää ihan mielenkiintoiselta, pitää tässä ajan kanssa tutkailla ja laitella blogilistaani.

  VastaaPoista
 8. Purkaminen ois monesti ihan hyvä päätös, mutta kun ei raaskis, eikä viittis. Vaan mitäpä niillä neuleilla tekee seisomassa, jos ei oo mitään käyttöä.
  Ihmisen aivoitukset on moninaiset. :)

  VastaaPoista
 9. Minulla saattaa olla tuota vaaleanpunaista kokovyhti kerittynä.
  Minun sormilleni pahaa neulottavaa. Mustaa ainakin minulla on pitänee tarkistaa tuo vaaleanpunaisen tilanne minä en siitä tee mitään varmasti joutaisi pois.
  Linkitin kukonaskelsukassai blogiini. Minusta ne ovat mahdottoman hienot.

  VastaaPoista