lauantai 23. maaliskuuta 2013

Mämmijäätelöä ja chiliä

Nyt puhutaan taas vaihteeksi syömisestä. Viime viikonlopun herkut olivat ihan erilaisia kuin tämän.
Kun on tuo pääsiäinenkin jo niin lähellä, niin ostettiin mämmijäätelöä. Se olikin ihan hyvää vaikka erikseenkin hyviä ovat. Vaikka tämäkin paketti oli tarjouksessa, niin olihan sillä vielä hintaa kun oli kyse vain puolesta litrasta.

Sitten tähän viikonloppuun. En muista että mistä juttu sai alkunsa mutta mikrotuki haki netistä tietoa että chili on niin mahdottoman hyvä tuote moneen vaivaan ja niitä vaivojahan on tähän ikään jo ehtinyt karttua monenmoisia. Oltiin sitten ukkoni kanssa viikonlopun ruokaostoksilla ja löytyihän sitä tuoretta chiliä. Ostettiin tämä miedompi laatu ensin vaikka tulisempaa olisi saanut irtomyynnistä puolet halvemmalla kilohinnalla kuin tämä valmiiksi pakattu.
Minähän en ole koskaan pitänyt tulisesta ruoasta, enkä edes Tapascosta, toisin kuin mieheni. Eilenillalla sitten maistettiin, jopa minäkin pienen palan sen jälkeen kun olin saanut miehiltä kommentin että uskalsin maistaa. Vähän se tuntui kielen päässä mutta ei sen enempää. Tänään päivällä kun syötiin päiväruoka, niin ukkoni otti siitä aloitetusta chilistä sen lopun eli sen pään mistä chili on kiinni kasvaessaan. Seurattiin mielenkiinnolla että mitä tapahtuu. Saatuaan parin sentin palan suuhunsa ukkoni sanoi kerran "hik" ja naaman ilme muuttui. Me muut ratkesimme nauruun. Oli niin hullunkurinen ilme hänen kasvoillaan. Vaikka niiden chilien piti olla mietoja, niin ei se ihan niin ollutkaan. Vanhempi poikamme testasi myös pienellä palalla ja tuli kanssa kerran se "hik" ja alkoi naama punoittaa.

Minä uskalsin maistaa vain semmosen kolmen millimetrin palasen ja sekin poltteli suuta sen verran että mietin toisenkin kerran että kannattaako itseään kiduttaa moisella vaikka miten terveellistä olisi. Vaatii kyllä totuttelemista minulta että chilin syöjäksi alkaisin. Kyllä siitä chilin syömisestä hauskaa on riittänyt koko päiväksi.

13 kommenttia:

 1. Voiko ruokaa tehdä ilman chiliä ;) Minä olen oikea chilisyöppö ja tänäkin kesänä ajattelin kasvattaa muutaman chilin itse. Tosin sää voi päättää toisin, kuten viime kesänä :/

  VastaaPoista
 2. Juu ei kiitos chiliä mun ruokaan. Joku suomalainen on kasvattanut maailman tulisimman chilin. Ei oo mun mausta tämä. Saahan sitä kohtuullisen tulista muillakin mausteilla.

  VastaaPoista
 3. Meillä mies tulisen ruoan ystävä, minä en pysty syömään, polttelee suuta ihan hirviästi. Mitähän lieneen tuossa mämmijäätelössä, kun keliaakikko....

  VastaaPoista
 4. Chiliin tottuu nopeasti ja sit mikään ruoka ei maistu ilman sitä... Minä tykkään kyllä. Kerran ostin torilta miedoksi kutsutun ja kun pilkoin sitä niin hieraisin silmää sormellani. Arvaas kirvelsikö koko loppupäivän.
  Jospa sen terveysvaikutus on siinä, et ku suuta polttaa niin muut krämpät unohtuu;-)Ainakin oikein tulista ruokaa syödessä tulee hiki muillekin kuin laiskoille, joten veren se pistää kiertämään.

  VastaaPoista
 5. Chilit saa jäädä kauppaan ihan suosiolla, mutta tuo mämmijäätelö alkoi kiinnostamaan.

  VastaaPoista
 6. Mämmijäätelöstä en ole kuullutkaan. Rakastan mämmiä, joten jäätelö...miksipä ei. Mukavaa Palmusunnuntaita Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Aije, mämmijäätelöö. Sitä tartteeki mettästää, jos vaik löytyis.

  VastaaPoista
 8. ♥ nam, mämmijäätelö kuulostaa tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 9. Mämmijäätelö? Kuulostaa eksoottiselta ;)

  VastaaPoista
 10. En ole eläissäni kuullut mämmijäätelöstä! Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
 11. Terveellinen ja hyvä ei kyllä kulje käsi kädessä. Chilin terveellisyydestä en kyl tiiä. Ainakin lähtee veri kiertämään. :)

  VastaaPoista
 12. Ihan uusi tuttavuus, mämmijäätelö. Sehän on testattava.
  Chiliä olen itse kasvattanut jo vuosia. Joskus onnistuu, joskus taas ei.
  Rauhallista Pääsiäistä

  VastaaPoista
 13. OI, mämmijäätelöstä en olekaan kuullut, mutta Vuonoksen Jäätelön piparijätski joulun seutuun oli namia. Täytyypä Prisma- reissulla katsoa olisiko mämmijätskiä tarjolla tai ostaa mämmiä ja vaniljajäätelöä ;). Mämmi jäikin tänä pääsiäisenä kauppaan, mutta vielähän tässä ennättää.
  Tosi flunssan taki aei ole maku- eikä hajuaistista tietoakaan, joten mitäpä noita turhia kaloreita herkuttelemaan.

  Sinulla on monipuolinen ja kiva blogi. Jäin minäkin puolestani pysyvämmin kyläilemään :)

  VastaaPoista