torstai 9. elokuuta 2012

Voita ja mustikkapiirakkaa

Kun ei noita perinteisiä käsitöitä nyt näy ilmestyvän, niin laitetaan sitten syömisiä. Nämä kun valmistuu melkein kädenkäänteessä. Alkukesästä kun olin tuolla Itäsuomessa kesälomareissussa, niin sain maistaa emännän itsetekemää leivänpäällysrasvaa.

Kun sitten tulin kotiin reissulta, niin heti ensitöikseni, no melkein viikon päästä, tein itsekin ekan satsin samanlaista. Eipä ole tarvinnut sen jälkeen margariinia ostaa. Tämähän koostuu neljästä aineesta. Samat määrät voita, öljyä ja vettä. Veteen lisätty merisuolaa, (laitoin sitä hienokiteistä) ennenkuin kaikki aineet yhdistetään ja aletaan vatkaamaan sähkövatkaimella. Levittyy helposti leivän päälle mutta ei käy paistamiseen kun on vettä seassa.

Mustikkapiirakkahan se on nyt tämän hetken suosikki kun omenat ei ole vielä valmiita. Pohja on taattua vanhaa helposti tehtävää eli kaikki aineet vaan sotketaan sekaisin ja levitetään pellille. Mustikat päälle ja uuniin.

Nyt olen vaan sen verran terveystietoinen että valkoisen vehnäjauhon sijaan laitoin pelkästään sämpyläjauhoja. Tulee tummempi pohja mutta niin terveellinen. Sokeria vähensin pohjasta mutta voisulan annoin olla ennallaan, ettei äkkiseltään tule liian suuria muutoksia. Olen minä välillä laittanut rypsiöljyä voisulan sijaan kun en ole viitsinyt voita sulattaa. Tästä jäi teillekin vaikka ehdittiin iltapäiväkahvin kanssa jo maistaa.

Kivasti olette löytäneet myös mun uuteen blogiini ja kiitos kommenteista.

5 kommenttia:

 1. Sinä olet kyllä ahkera mustikanpoimija. Minä en viitsi millään lähteä, kun pitäis mennä ensin autolla...ja sitten vielä etsiä kunnon paikka...
  Tein minäkin viime vuotisista mustikoista piirakkaa pari päivää sitten ja meni kaikki saman päivänä.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköinen mustikkapiirakka :)

  Lupasin lapsille leipoa mustikkapiirakan, jos he poimivat marjat. Joudun lunastamaan lupaukseni tänään :D

  VastaaPoista
 3. Yksi piirakka on meilläkin leivottu. Kahtena päivänä sitä syötiin kolmeen pekkaan:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentointivinkistä blogissani. Kävin muuttamassa siellä asetuksia, nyt pitäisi olla URL-jututkin.

  VastaaPoista
 5. Herkullisia kuvia! Uuden blogin opettelu on itsellänikin alkutekijöissä, mutta kyllä se siitä...

  VastaaPoista