torstai 16. elokuuta 2012

Pitsiliinan lopetuskerros

Viimeistä kerrosta viedään. Tätä pitikin vähän miettiä että miten teen, kun ohjeessa on kaksi erikokoista liinaa ja tämä sijoittuu kooltaan siihen keskiväliin. Virkkaamalla ne ohjeen liinat on molemmat lopetettu. Virkkaamalla tämänkin päättelen. Lanka on niin vähissä että tuskin saan tuota rullan loppua loppuun asti riittämään. Kävin jo viimeviikolla ostamassa vielä yhden 100g:n rullan lisää kun arvelin että loppuu kesken kuitenkin. Hyvää lankaa, saan siitä sitten vaikka mitä muuta tehtyä.


Pyöröpuikko alkoi olla niin täynnä silmukoita, että piti laittaa tuollainen jarru kumilangasta toiseen päähän, etteivät vaan silmukat karkaa kesken kaiken. Olipa niin aurinkoinen päivä että mustastakin tuli harmaa. Kissa on jo sitä ennestäänkin. Niin, tämä liinahan tulee vanhan sateenvarjon päälle kankaan sijaan. Nuorempi tyttöni tahtoi mustan pitsisen päivänvarjon johonkin tarkoitukseen. Vielä hetken kestää ennenkuin varjo on valmis ja näyttelykunnossa.

Tässä vielä eilinen mustikkasaaliini. Nuo korit on vielä perkaamatta kuvassa. Osa mustikoista oli niin suuria kuin pensasmustikat paitsi etten ole niitä nähnyt livenä. Suuria kun tottuu poimimaan niin ei pienempiä viitsisi poimia enää ollenkaan.  

13 kommenttia:

 1. En voi olla ihastelematta noita mustikoita, todella isoja ja siististi poimittu, eipä näy paljon roskia koreissa!

  VastaaPoista
 2. Onpa tulossa upeaa pitsiä. Tuo kuminauhajarru on hyvä idea. Minä en ole vielä ehtinyt mustikkametsään ollenkaan. Ihanat mustikat.

  VastaaPoista
 3. Tuskin maltan odottaa näkeväni tuota pitsivarjoa valmiina, itse olen etsinyt nyt vanhaa varjon runkoa, mutta sellasta pihakalusteen, joka ei olis kauhean iso... olis sille idea, vaan taitavat päätyä usein roskiin kun ei kirppareilla ole näkynyt.

  Tarvis kanssa ryhdistäytyä noiden mustikoiden kanssa vielä vähän. Ihanan isoja ovat sulla nuo marjat.

  VastaaPoista
 4. Hieno mustikkasaalis. Tänä kesänä on tosiaan ollut isoja mustikoita.

  VastaaPoista
 5. Minäkin innolla odotan näkeväni varjon valmiina:)

  VastaaPoista
 6. Voi kun kuullostaa upealta.Päivänvarjo käsinvirkatulla pitsillä kokonaan!Laitathan kuvan ,kun saat varjon valmiiksi.- Onnea uudelle blogillesi.Minä olen pysynyt vuodatuksen puolella,jossa kaikki tuntuu taas toimivan.

  VastaaPoista
 7. Ahkera olet ollut. Minua kaupunkilaistunutta ei saisi metsään edes noin hyvä mustikkasaalis. Pelkään muurahaisia ja sääskiä ja karhuja...

  VastaaPoista
 8. Ihana määrä mustikoita! Itse en ole tänä vuonna mustikkametsään kerinnyt,syystä ja toisesta :( Onneksi äiti oli pelastava enkeli ja keräsi mustikoita minullekkin :)

  VastaaPoista
 9. Mielnkiintoista nähdä päivänvarjo valmiina. Mustikkasaalis näyttää herkulliselta :)

  VastaaPoista
 10. Ihana määrä mustikoita. Odotan tuon työn valmistumista innolla =D

  VastaaPoista
 11. Päivänvarjosta tulee varmasti kaunis, odottelen innolla kuvaa valmiista työstä!

  VastaaPoista
 12. Kävi nyt taas niin että jouduin purkamaan. Tuli liian suuri, jäi turhan suuria poimeita. Kyllä nyt iski masennus.

  VastaaPoista