sunnuntai 26. elokuuta 2012

Musta pitsivarjo

Valmistuihan tämä pitsitekele vihdoin ja viimein monen koettelemuksen jälkeen. Sainpahan kerrankin neuloa himoitsemaani pitsineuletta oikein urakalla, sillä siltä se alkoi tuntua jo loppuvaiheessa, kun lankaa piti ostaa aina vaan lisää. No loppujen lopuksi ei tähän mennyt lankaa kuin 246g. Niinkuin jo aiemmin kehuinkin, tuo lanka on erittäin hyvälaatuista. Napakka kierre, vähän liiankin kanssa, mutta hyvä neuloa, vaikka virkkauslankaa onkin. Neuloin siis kakkosen puikoilla. Laskin silmukat ennen päättelyä. Olihan niitä jonkinverran eli 1600.Kuvasin tuon tekeleen valkoisen lakanan päällä. Olin siis toisen kerran höyryttänyt tuon päättelykerroksen venyttämällä nuppineuloin froteepyyhkeeseen. Nyt oli huomattavasti vähemmän noita kaaria kuin siinä suuremmassa versiossa. Tulihan se käsityön leimakin ja vieläpä kahteen kertaan. Huomasin vasta langan katkaistuani ja pääteltyäni että kahdessa sakarassa oli lenkkejä liian vähän. Niin viiteliäs en sentään ollut että oisin vielä kerran purkanut.  (Hupsu ei huomaa ja viisas ei virka mitään.)

 Kuvauskulmien hakeminen tuotti vaikeuksia, joten otettiin sitten useampi kuva ja monessa paikassa.

Vieläkin tuo reuna on liian löysä mutta eipä sitä kiinteämmäksi saisi kuin pingottamalla jonkun ohuen vaijerin tuohon ulkoreunaan. Sitten sitä ei saisi suljettua ollenkaan. Eipä tuo lerputus enää pahalta tunnu, eikä varsinkaan livenä.
 Taivaita kohti kurkotellaan. Oispa ollut sinitaivas, mutta oli tuommoisia harmaanoloisia pilviä illansuussa eilen.


Ompelin jokaisen piikin päähän mustasta kankaasta semmoisen pienen tuppelon, jonka kiinnitin siihen piikin päässä olevaan reikään. Sitten vasta ompelin tuon varjon siihen tuppeen kiinni.

Hyvin tuo varjo käyttäytyy kiinni ollessaankin, ei yhtään leventele.

Neuloin tämän varjon siis pitsiliinan mallilla "Rose of England" Desing. Ohje on kirjasta MODERN LACE KNITTING: Marianne Kinzel. Ohjeessa on kaksi liinaa, suuri ja pienempi. Minä tein tästä semmosen välikoon. Olen niin vierastanut tuota lontoonkielellä neulomista mutta pikkuhiljaa alan uskoa itseeni.

Suuri kiitos apurilleni Pitsisukan Merville, jonka avustuksella sain varjon alkuun. Lopun kanssa taiteilin sitten itse. Tämä koko "rojekti" alkoi jo helmikuussa kun kyselin Merviltä kauniita liinan malleja. Hän avuliaasti lähetteli minulle s-postiin ehdotuksia.Jouduin muutamaankin kertaan kysymään häneltä neuvoa, että mitä mikin pieni tähti tai muu merkki tarkoittaa. Ihanaa kun on tämmöisiä blogiystäviä jotka auttavat.

30 kommenttia:

 1. Kyllähän siitä tuli hieno! Tuollaista ei ihan joka tytöllä olekaan, lyödäänkö vetoa, että tulee paljon kyselyita, josko tekisit kaverillekin.

  VastaaPoista
 2. Käsittämättömän ihana siitä tuli!!!

  VastaaPoista
 3. Onpa upea! Valtava näprääminen on sinulla tuossa ollut, mutta lopputulos kyllä palkitsee!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä kannatti purkaa ja neuloa uudelleen. Lopputulos on ihana ja upea kerrassaan. Valtava työ tuossa on kuitenkin ollut, kun kakkosen puikotkin. Minulta ois jäänyt kyllä tekemättä.

  VastaaPoista
 5. Siitä tuli aivan mahtavan hieno <3

  VastaaPoista
 6. Upea! Ihan mielettömän hieno. :)

  VastaaPoista
 7. Voi kuinka kaunis siitä tuli!

  VastaaPoista
 8. Kaunis, lie suorastaan ainutlaatuinen!

  VastaaPoista
 9. Wau, vähän siisti!

  VastaaPoista
 10. Todella upea! Kannatti purkaa ja tehdä reuna uudestaan. On siinä kyllä ollut työtä, jäisi minulta tekemättä. Tässä voi taas todeta, että sinnikkyys palkitaan!

  VastaaPoista
 11. Upea!Ja mikä valtava työ siinä on ollut,mutta ei näköjään mahdoton taitajalle.Onnittelen!

  VastaaPoista
 12. No niin, valmistuihan se! Kyllä on vaivannäön arvoinen, ihan käsittämättömän upea!

  VastaaPoista
 13. Ihan mielettömän upea, wau.

  VastaaPoista
 14. Tyylikäs, erittäin onnistunut ja pitkäjänteinen työ. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 15. Tämä on yksi ehdottomasti vaikuttavimpia töitä, mitä olen aikoihin nähnyt!! Ihana!

  VastaaPoista
 16. Aivan mielettömän kaunis.. Ei voi kun suu auki ihailla..

  VastaaPoista
 17. Miten upea työ! Aivan ihana ja varmasti niin suuritöinen, ettei kyllä syntyisi minulta.

  VastaaPoista
 18. Hei! En ole nähnyt moista koskaan! Kerrassaan upea!

  VastaaPoista