maanantai 25. helmikuuta 2019

Sytomyssyjä Tyksiin

Olen tänä alkuvuonna kunnostautunut syto-keräykseen neulomisessa kun viimevuosi meni ilman ensimmäistäkään myssyä. Langathan näihin myssyihin ovat tuolta Susun puodista eli lahjoituksena saatu.
Kun niin tykkään pitsiä neuloa ja muutakin joissa jotakin kiemuroita. Pelkkä sileä on niin tylsää ja yksitoikkoista vaikka ei olisikaan isosta neuleesta kyse. Olen tällä samalla ohjeella yhden myssyn aienmmin neulonut ja tykkäsin vaikka koko ajan sai tarkkaan katsoa että palmikonkierrot menivät oikeaan suuntaan. Ohje löytyy tällaisesta blogista: http://vihrealankablogi.blogspot.com/p/ohjeet.html



Ohjeesta senverran että siinä kehotetaan neulomaan palmikonkierrot ilman apupuikkoa. En muista miten siinä ensimmäisessä pipossa aikoinaan tein mutta nyt tökki heti alkuun tuossa harmaassa pipossa niin että päätin ottaa suosiolla oman pienen palmikkopuikkoni avuksi. Tuli sitäpaitsi paljon siistimpää jälkeä kuin tekemällä ohjeen mukaan eli ilman puikkoa. Mun palmikkopuikkoni on lyhyt 2mm 10cm Knit Picksin sormikaspuikko. Kätevä aina välillä tökätä neuleeseen kun ei joka hetki tarvitse.

Langat tuntuvat hyvälle paljaalle iholle pidettäväksi. Testasin itselläni kaulaa vasten jossa kyllä tuntuu pieninkin langan pistelevyys. 100% merinovillaahan nämä ovatkin. Lankaa meni harmaaseen 43g ja vaaleanpunaiseen 42g ja neulottu 3:n puikoilla. 

6 kommenttia: