lauantai 9. helmikuuta 2019

Pieniä vauvan lämmittimiä

Mukavia tällaiset välityöt kun eivät paljon käsissä paina eivätkä hartioita ja käsiä rasita. Kun ei ole vielä saaja syntynyt niin ajattelin neuloa väristä joka käy sitten kummalle sukupuolelle vaan. Ensin oli tilauksessa vaan junasukat mutta kun lankaa oli niin neuloin sitten vielä myssyn ja peukalottomat kintaatkin samaan satsiin.
Myssyn malli oli minulle ihan uusi tuttavuus. Ne muutamat jotka olen aiemmin tehnyt niin ovat sitä Novitan siksak-mallia jossa tulee se ommeltu sauma takaosaan. Tämä oli tosiaan nyt ekaa tätä mallia ja kyllä valehtelematta viisi kertaa jouduin purkamaan tekeleen kun ei kohdanneet puikot, lanka eikä myssyn koko sitten millään. Kuudennella kerralla sain sitten jotenkuten onnistumaan. Sitähän ei tiedä ennenkuin myssy on tulevan vauvan päässä että istuuko vai ei. Onneksi oli laatulankaa joka ei purkamisesta ottanut nokkiinsa. Myssyn nauhat tein i-cordilla jonka opin muutama vuosi sitten testineuloessani Puikkomaisterin yksiä sukkia.

Ohjeen Norjalainen vauvanmyssy olin tallentanut jo aiemmin blogista Villakeränen. Blogin pitäjä oli korjannut ohjetta myssyn päälaen osalta kaventaen silmukat loppuun joka kerroksella. Alkuperäisessa ohjeessa myssystä tulee suipompi.

Lankaa meni koko satsiin 72g ja neuloin käyttäen 2½:n ja 3:n puikkoja.

4 kommenttia:

  1. Kauniit värit asusteissa. Tuon norjalaisen myssyn olen itsekkin tehnyt ja se on pienelle kyllä mitä parhain.

    VastaaPoista
  2. Junasukan varsimalli käy näköjään hyvin myös lapaseen, tulee yhteneväinen setti. Vauvan hattua en oo koskaan neulonu. Se näyttää jotenkin haasteelliselta.

    VastaaPoista
  3. sulonen neule -setti!!!
    Kauniin väriset!

    VastaaPoista
  4. Minäkin sain pikkuiselle junasukat valmiiksi.
    Tuo settisi on sievä, ei onnistu minulta ihan tuosat vain.

    VastaaPoista