maanantai 4. helmikuuta 2019

Ratsastuslapaset

Yksi ystävistäni harrastaa ratsastusta ja hän valitti että kädet kylmää näin talvella nahkasormikkaissa. Neuloin hänelle ihanasta langasta ratsastuslapaset. Sattui vielä kotona olemaan sopivaa ja oikeanväristä lankaakin kun valkoinen ei tullut kysymykseen tallilla. Langan väri ei ole kuvissa oikein onnistunut mutta oikea väri on sellainen tumman suklaan väri. En sitten tiedä miten tuo lanka kestää ohjaksissa mutta onhan siinä vahviketta kun sukkalankana myydään. Alpakkaa 70% ja nylonia 30%.
Ohjetta en jaksanut mistään alkaa hakemaan kun ajattelin että siinä se ohje muodostuu neuloessa. Kun ei muuta eroa peruslapaseen ole kuin pikkusormi erikseen niinkuin sormikkaissa. Lanka oli hyvää neuloa ja tein sen intialaisen peukalokiilan kun se vaan on niin helppo ja käteen istuva. Ainoa ongelma mulla on peukalosilmukoiden määrä kun neulon niin eripaksuisista langoista.

Vyötteessä oli puikkojen koko 3,5-4 mutta minä neuloin 2½:n puikoilla kun ajattelin etteivät tule liian harvat. Lankaa meni tähän pariin 60g. Vaikka olen aina melkein näihin ikävuosiin ollut sellainen "peltineuloja", niin nyt alkaa käsiala jo normalisoitua. Kun muutenkin tykkään neuloa pienillä puikoilla niin kohta saa jo vaihtaa ohuemmille langoille äitini ja mummoni perintöpuikot mitkä lienevät kokoa 1,5.

1 kommentti:

  1. voi mahoton ,kun erikoiset:),hiukan hassun näköset,mutta taatusti tarpeelliset "ratsastuksessa:)

    VastaaPoista