keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Äidin omat kettusukat

Piti itsellenikin neuloa nämä kettusukat kun ensimmäiset meni nuoremmalle tytölleni. Lanka kun on niin jalkaystävällistä tuon aloe veran ja jojobaöljyn ansiosta. Jos siitä jotain kuiviin jalkoihin irtoaisi kun paljaassa jalassa pitää.
Valmista ohjettahan ei ole vaan kuvasta katselin mallia. Olinhan toki kirjoittanut muistiinpanoja edellisten samanlaisten sukkien teon aikana. Kantapää tehty ristiinvahvistettuna kun silmukkamäärä on pariton. En muista että mikä kuvio oli pohjassa siinä kuvassa jonka tyttöni aikoinaan näytti. Piti sitten selailla noita mallikirjoja ja tämä pohjakuvio on kirjasta Fair Islen neulemallit. Piti löytää kuvio jossa on samanverran kerroksia kuin tuossa ketunpäässäkin.
Aloitin tuon resorin ihan niinkin pienellä silmukkamäärällä kuin 52 ja lisäsin ennen kirjoneuletta 18s että sain tarpeeksi leveyttä. Siltikin tuntuu ettei leveyttä ole liikaa kapeaan jalkaankaan. En osaisi varmaan tarpeeksi isoja tehdä oikein pullukkajalkaiselle ihmiselle. Tuntuu että tuo päällikirjonta vielä kiristää kuviota.
Edellisistä sukista poiketen jätin yhden kuviokerroksen pois kärjestä ja aloin kaventaa joka toisella kerroksella kärkikavennusta tarkoituksena saada kärki terävämmäksi kuin jos olisin kaventanut joka kerroksella. Ensimmäiset sukat tulivat vähän liiankin neliskanttiset kärjestä. Näissäkin silmukoin kärjet kun olen sen oppinut. Ei tarvitse kavennella ihan viimeistä silmukkaa myöden ja tehdä kärjestä liian terävää. Lankaa meni näihin sukkiin 77g ja neuloin 2 ja 2½:n puikoilla.

5 kommenttia: