tiistai 20. helmikuuta 2018

Valkoinen lehtikuvio pitsikauluri

Tämä on niin kiva malli neuloa että piti taas saada puikoille. Samasta langasta olen useammankin tehnyt mutta kun en ole alun silmukkamääriä laittanut ylös niin tulee aina tuo kaulan resoriosuus erisuuruinen. Kyllähän se käytössä löystyy. Jatkoin resoria ohjeen 11cm:stä peräti 15cm. Oikein lyhytkaulaiselle tuo pienempi mitta on varmaan parempi.
Kaulurin ohje piti olla venäläistä alkuperää mutta muistaakseni joku jossain kirjoitti että olisikin saksalaisten keksimä. No samapa tuo, oli mistä oli niin kaunis on tuo hartiaosuus. Vaikka eihän se pitsi paljon näy jos takin alla pitää ja missäpä sitä talvella muualla.
Lanka Novitan Bambinoa 100% villa. Pehmeää on lanka, ei pistele kaulaa yhtään. Kauluriin meni koko kerä, 46g. Virkkasin reunaa niin pitkälle ettei jäänyt kuin 3cm päättelyyn. Resoriosuus neulottu bambuisilla 3:n sukkapuikoilla ja vaihdoin pitsin alussa pyöröpuikot samaa kokoa ettei silmukat pudonneet puikoilta liian aikaisin. Bambupuikot on kyllä siitä hyvät että ne ei luista pois silmukoilta niinkuin ne harmaat vanhat, liukkaat metalliset. Virkkuuseen on kyllä hyvä tuo lituska koukku. Tämän olen Karnaluksista ostanut muutama vuosi sitten. Pyöreästä koukusta joutuu pitämään niin kovin kiinni ettei se pyöri ihan mihin suuntaan vaan.
En vieläkään tehnyt reunusta niinkuin ohjeessa mutta sehän ei ole niin tarkkaa.

4 kommenttia: